enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da İlk Kadın Mitinginin 104. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Kastamonulu 3 binden fazla kadının 10 Aralık 1919 tarihinde, Kastamonu Kız Öğretmen Okulu bahçesinde bir araya gelerek işgalci kuvvetler aleyhine düzenlediği, ilk Türk kadın mitinginin 104’üncü yıldönümü için hazırlanan etkinlikler kapsamında Valimiz Sayın Meftun Dallı ve İl protokolünün katılımıyla  Kışla Parkından, Cumhuriyet meydanına bando eşliğinde kortej gerçekleştirildi.

Kastamonu’da İlk Kadın Mitinginin 104. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı
11 Aralık 2023 09:00 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2023 12:04
A+
A-

Kastamonu’da İlk Kadın Mitinginin 104. Yıldönümü Kortej ile Başladı

  Kastamonu Haber ekibimizin Valilik kaynaklarından aldığı bilgiye göre,  Kortej yürüyüşüne ayrıca Ak Parti Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekçi,  CHP Milletvekili Hasan Baltacı, Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Rabia ilhan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir,Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, ilimiz protokolü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan ve üyeleri, Siyasi Partilerin Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı, Türk Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanlığı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, değişik illerden gelen dernek başkan ve üyeleri,  Sivil toplum kuruluşu üyeleri, Devrekani, Küre, İnebolu ve Seydiler’den gelen kadınlar  ile çok sayıda halk katıldı.
  Kışla Parkından başlayıp, Cumhuriyet meydanında sona eren kortej yürüyüşünün akabinde, Cumhuriyet meydanında tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, protokol konuşmalarının ardından sona erdi.


Makam Ziyaretleri

   İlk Türk kadın mitinginin 104’üncü yıldönümü münasebeti ile Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekçi, Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Rabia ilhan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr Rahmi Galip Vidinlioğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan ve üyeleri, Siyasi Partilerin Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı, Türk Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanlığı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda kadın Valimiz Sayın Meftun Dallı’yı ziyaret ettiler.
KAYNAK: KASTAMONU VALİLİĞİ / BASIN 
Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Birazcık araştırsak daha duymadığımız neler çıkacak. Kastamonu’muzun tarihteki yerini bir tek biz Kastamonulular anlayamadık sanırım…