enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” açıldı

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi içerisinde bulunan alanda Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Kastamonu’da “Bebek ve Çocuk Kütüphanesi” açıldı
8 Haziran 2023 10:32
A+
A-

Kastamonu Üniversitesinde Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Açılış törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahcacıoğlu, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Kastamonu Haber ekibimzin Üniversete kaynaklarından aldığı bilgilere göre; Kütüphanenin açılış töreninde, çocuklara erken yaşta kitap sevgisi aşılamak ve paylaşımı öğretmek amacıyla kurulan kütüphanenin önemi vurgulandı.

Çocuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Ahi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin kuruluş süreci, yapılan çalışmalar ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, kütüphanenin içerisindeki zengin kitap ve oyun alanının, çocukların okuma sevgisini ve sosyal becerilerini geliştireceğini belirterek, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Doç. Dr. Ahi’nin konuşmasının ardından törende söz alan Kastamonu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, çocuklara kitap sevgisinin önemini vurgulayarak, kütüphane aracılığıyla bu sevgiyi destekleyeceklerini ifade etti. Ayrıca Rektörümüz, çocuk kütüphanesindeki zengin kitap ve oyun alanlarının çocukların hem kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına hem de paylaşmayı öğrenmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Farklı dillerde ve türlerde kitaplarla çocukların hayal dünyasını geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak çocuklara her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi. Aynı zamanda, kütüphanenin oluşmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından, minik misafirler tarafından Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesildi.

Programın devamında Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Nevzat Şensizoğlu tarafından çocuklara kitap okuma etkinliği düzenlendi. Ayrıca, Kastamonu Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Hacer Hancı tarafından düzenlenen çocuk kitap sergisi miniklerin ve misafirlerin beğenisine sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.