enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ve İlçelerinde Hava Durumu Nasıl Olacak (İşte 5 Günlük Hava Durumu Tahmini)

Kastamonu ve İlçelerinde Hava Durumu Nasıl Olacak (İşte 5 Günlük Hava Durumu Tahmini)
9 Şubat 2022 07:51
A+
A-

Kastamonu ve ilçelerinde Hava Durumu

Kastamonu ve ilçeleri Kar yağışlı

Kastamonu ve ilçelerinde Çarşamba ve Perşembe günleri kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar eksi -2 ile 2 derece arasında değişecek. Kastamonu’da akşam saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların, genelde yağmur ve sağanak zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak.

Cuma ve hafta sonu yüksek kesimlere kar yağışı beklenirken sahil kesimlerinde hava parçalı bulutlu ve güneşli olacak.

Hafta sonu çiğ düşmesi ve heyalan olabilecek yerlere dikkat edilmesi gerekiyor.

İşte Kastamonu ve ilçeleri için 5 günlük hava tahmini

Ankara’da Beklenen Yağışlara Dikkat!

Sağanak Yağış Bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara’da bu akşam saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların, genelde yağmur ve sağanak zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde, yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar orta kuvvette (6-20 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Gök gürültülü Sağanak Yağış
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz’de (Adana ve Mersin çevreleri ile Osmaniye’nin batısı, Kahramanmaraş’ın güneyi) beklenen yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak kıyı kesimlerde kuvvetli ve çok kuvvetli (30-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, 600 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı alan yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Akdeniz Bölgesinde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

Kuvvetli Rüzgar Esecek

Rüzgarın Akdeniz Bölgesi’nde 08.02.2022 Salı gününden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde (Toroslar) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 09.02.2022 Çarşamba günü Batı Akdeniz’den başlayarak kuvvetli rüzgarın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği , 10.02.2022 akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.