enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ve İlçelerde Seçimler Nasıl Sonuçlanır? (31 Mart Geldi Çattı)

31 Marta yani Yerel seçimlere çok az zaman kaldı. Pazar günü tüm Türkiye’de sandık başına gidiyoruz. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama 5 yıl önceki yerel seçim atmosferi oluşmadı bu sene.. Ülke geneli Muhtarların inanılmaz rekabetleri ve projeleri de olmasa seçimler çok daha sönük geçecekmiş sanki.

Kastamonu ve İlçelerde Seçimler Nasıl Sonuçlanır? (31 Mart Geldi Çattı)
26 Mart 2024 21:28 | Son Güncellenme: 27 Mart 2024 06:04
A+
A-

Kastamonu seçimlerinin analizine geçmeden önce önemli gördüğümü bir kaç meseleye değinmek istiyorum.

CEZAEVİ YATIRIM MÜJDESİ DİYE SUNULUR MU?

Kastamonu Tosya’dan sonra Taşköprü’de cezaevine kavuşacakmış. Akp Niğde Milletvekili de şehre cezaevini müjde diye sunuyor. Aslında bu büyük(!) yatırımları duyunca Ülkenin ekonomisinin neden iyiye gitmediğini anlamak için kahin olmaya gerek kalmıyor.

Elbette bir şehre, ilçeye cezaevi gerekli olabilir. Elbette yapılması da lazımdır. Ancak bunu SHOW yaparak sunmak, sanki fabrika yapıyormuş gibi sunmak inanın vizyonsuzluk ve görgüsüzlüktür.

BİR ŞEHRE NEDEN CEZAEVİ YAPILIR DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ACABA?

Geçtiğimiz yıl Tosya’ya da büyük müjde diye sunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde de Ak Parti Taşköprü Belediye Başkan adayı ve Adalet Bakanı Taşköprü’ye CEZAEVİ MÜJDESİ diye proje sundular. Şahsen ben utandım. Bu iki ilçeden yıllar önce kaldırılan cezaevlerine acaba şimdilerde neden gereksinim duyuluyor? 22 Yıllık iktidarınızda neleri bozdunuz da her ilçeye cezaevi gerekmeye başladı?

AK PARTİLİ ADAYLAR HAZIRA KONUYORLAR!

22 Yıldır iktidar olan bir partinin mensupları CEZAEVİ MÜJDESİ VEREMEZ ARKADAŞ! Cezaevi yapıyoruz diyebilir, derken de biraz mahçubiyet duyar arkadaş.!

”ARSA SENDEN CEZAEVİ BENDEN KAMPANYASI!”

Hadi ilçe başkanını ve belediye başkan adayını anlamak mümkünde, adalet bakanı Yılmaz Tunç beyin uluorta “ARSA SENDEN CEZAEVİ BENDEN” söz demesini aklım, hayalim almıyor benim şartusun. Sanki markette alışveriş kampanyası düzenlemişler. Vallahi yazık billahi yazık!

Bizim hayalimiz Taşköprü Seka Kağıt Fabrikasını açtırmak, İktidar Partisinin Belediye Başkan adayını hayali Taşköprü’ye CEZAEVİ YAPTIRMAK.!

Tekrar ediyorum! Elbette gerekiyorsa bir şehre cezaevi şarttır. Ancak bu müjde diye sunulmamalıdır. Bilakis mahçubiyet içinde söylenmelidir. Hatta 22 yıllık iktidar partisinin mensupları cezaevi yapıyoruz diye söylerken utanarak söylemelidirler. Adama şunu sormazlar mı? Siz bu ülkeyi, bu şehri veya bu ilçeyi nasıl yönettiniz de cezaevine girecek insan sayısı arttı bu kadar? Onlarda biliyor ki nasıl olsa sorgulayacak kimse yok!

Peki bende buradan sormuş olayım! Bu kadar adalet saraylarına, bu kadar cezaevlerine neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Ülkeyi iyi yönetemediğinizden olabilir mi acaba?

NE ACIDIR Kİ TAŞKÖPRÜ GELİŞMİYOR

Taşköprü ilçemiz maalesef bir türlü gelişmiyor. Tamam güzel hizmetlerde yapılmıyor değil. Ancak mesele sadece hizmet yapmak mı, yoksa başka sorunlar mı var incelenmesi gerekiyor. Otagar ve Cezaevi yapmakla bir şehir gelişmiyor, gelişmeyecekte. Efendim, şunu yaptık, bunu yaptık, şöyle yaptık, böyle yaptık, ben yaptım… Eeee sonuç ne oldu? Taşköprü de ne değişti arkadaş?

• Suç oranları mı düştü?
• İşsizlik rakamları mı geriledi?
• İntihar olayları mı azaldı?
• Hırsızlık mı azaldı?
• Cinayetler mi azaldı?
• Uyuşturucu kullanımı mı bitti?

Ne oldu peki? İnsanlara, gençlere dokunamadıktan sonra yolda yapsan, köprü de yapsan bir şey fark etmiyor ki.

Bakın içim acıyarak ta olsa şunu yazmam lazım. Taşköprü Sosyal Tesislerde bir kaç düğüne katıldım. Şöyle gözlem yaptım, onlarca insan masadan ekmek, yemek, tatlı vb. alıp çantalarına koyup koyup götürüyorlar. Çantalarında poşet getirenler var. Biraz araştırdım, sordum; bu iş böyle gelenek oldu dediler. Bu durum yemeklerin çöpe gitmemesi açısından iyi gibi görünse de, insanlarımızın geldiği yer açısından içler acısı bir durum.

Benim bildiğim Taşköprü Belediyesi bu dönem çok güzel bir aşevi yaparak günde 300 kişiye evlerine yemek götürüyor. Bu hizmetinden dolayı Abdullah Çatal’ı tebrik etmemiz gerekiyor. Buna rağmen bu görüntülerin oluşması ise son derece düşündürücüdür.

Benim çocukluğum Taşköprü’de geçti. İnanın o günkü Taşköprü çok daha farklı, çok daha kültürlü, çok daha eğitimliydi, çok daha nezaketliydi. Büyüklerin konuşması, yürümesi, oturması dahi bizlere ders verirdi. Şimdi bu durumlara geldiysek yanlış giden bir şeyler yok mu sizce?

Elbette Taşköprüye otagarında, cezaevinde yapılması gerekir. Ancak insanları bir ekmeğe muhtaç ettikten sonra bu yapılanların hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. Taşköprü’müzün şehirleşmesi gerekiyor. Sanayileşmesi ve işsizliğin bir an önce bitmesi gerekiyor.

AK PARTİ TEŞKİLATLARI VE BAŞKANLAR YETERİNCE ÇALIŞMIYORLAR

İktidar partisi adayları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde gölgelenmekten başka bir şey yapmıyorlar. İktidarın yaptığı bir işi de kendileri yapmış gibi sunarak milleti kandırıyorlar. Ak Partili her bir belediye borç içinde yüzüyor. İstisnalar kaideyi bozmaz çünkü çalışmıyorlar. İktidarın gücüyle koltuklarında rahat rahat oturuyorlar, oturmaya da devam edecekler gibi.

KASTAMONU’DA SEÇİMLER NASIL SONUÇLANIR?

Kastamonu ve ilçelerinde seçimlerde bazı ilginç sürprizler yaşanabilir. Bir kaç yerde Ak Partiden aday olmayıp bağımsız olan adaylar seçimin sonucunu etkileyecektir. Bunlardan biri Bozkurt ve Pınarbaşı ilçeleri. Buralarda bağımsız adaylar kazanamasa bile seçimin kaderini değiştirecektir.

Bazı ilçeler, Taşköprü, Tosya ve Kastamonu merkezde ise Yeniden Refah seçimin kilit partisi olacaktır. Yeniden Refah buralarda Ak Partiden ciddi oy alacaktır. Tosya’da Mhp -Akp-YRP ve Chp ilk dörde girerler. Sonucu YRP adayı İbrahim Demir’e verilecek oylar belli belli edecektir. Burada Mhp’de, Yrp’de ve Akp’de kazanabilir. Mhp kendi içinde barışırsa biraz daha şanslı.

EMEKLİLER BEKLEDİĞİ MÜJDE VERİLMEDİ

Taşköprü’de ise kilit parti Yeniden Refah, İYİ Parti ve Gelecek Partisi. Bu üç partinin alacağı tepki oyları sonucu belirleyecektir. Yeniden Refah burada Ak Partiye küsen özellikle emekli oylarını almaya en yakın parti. Geçen seçimin kaybedeni Ak Partinin bu seçimde ekstra oy alması biraz zor gibi. Emeklilere bir türlü verilmeyen müjde Ak Parti adayların moralini bozmuş durumda.

Geçen seçimin galibi Mhp’de ise Eczacı Yıldıran Yüksel iyi ve etkili çalışıyor. Taşköprü MHP’de birlik ve beraberliği sağlamış görünüyor. Bu büyük bir avantaj. Mevcut belediye başkanlığının Mhp’de olması da ayrı bir avantaj zaten. Birde eski bakan Murat Başesgioğlu ve Efsane isim Hasan Altan’ın desteği de önem arz ediyor.


Taşköprü’de İYİ Parti adayı Vedat Güner ve YRP adayı Mehmet Ali Topçu var güçleriyle çalışıyorlar. Türkiye geneli esen YRP rüzgarı Taşköprü’de de kendini göstereceğe benziyor. Gelecek Partisi adayı Harun Acar çok güzel projeler hazırlamış. Sunduğu projelerde bir emek ve heyecan var.

KASTAMONU’DA YARIŞ KIZIŞTI

Kastamonu Merkezde Mhp vites yükseltti. Saadet Partisi adayı Hulusi Özbek ve İyi Parti iyi çalışan partiler arasında. Mhpli Yüksel Aydın kendini belli etmeye başladı ama zaman yeterli olur mu bilemiyorum. Yüksel Aydın, bir sağ kroje Tahsin Babaş’a sallarken, bir sol kroşe de Hasan Baltacı’ya sallıyor. Kastamonu siyasetinde ismi önemli bir MHP’li, seçim zamanları MHP’liler birleşir ve bütünleşir, kardeşlik ruhu geri gelir demişti ama vakit çok az kaldı. Şimdi soru şu: Yüksel Aydın ve Tahsin Babaş rekabeti Hasan Baltacı’ya yarar mı? Özellikle Mhp adayı Yüksel Aydın’ın; Tahsin Babaş hakkında açıkladığı 90’a 290 rüşvet iddiası nasıl karşılık bulacak merak konusu. Bu iddialar Tahsin Babaş’ı biraz daha zor duruma düşürmüştür.

Kastamonu Merkezde Mhp- Akp ve Chp öne çıkan partiler. Mhp geçen seçim açık ara kazanan parti. Ak Parti adayı geçen seçimin açık ara kaybedeni. Emeklilerin tepkisi, İsraile Ticaretin kesilmemesi ve Yeniden Refah faktörünü göz önüne aldığımızda Tahsin Babaş kimden ekstra oy alırda bu seçimi kazanabilir bilemiyorum.

ANKETLER GERÇEKÇİ DEĞİL

İnternet sitelerinin yaptığı ve yayınladığı anketler kesinlikle doğru sonuç vermez. Son kararı elbette sandıkta halk verecektir. Kastamonu halkıda algılara göre değilde kendi işini çözen, yanında olan, aradığında cevap veren, derdiyle dertlenen, silahına ruhsat, hastaneden randevu alıverene, çocuğunun tayinini çıkarmak için uğraşan adaylara oy verecektir. Şurada seçime az kaldı. Dananın kuyruğu pazar gün kopacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.