enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu ve çevresi için “Kuvvetli Sağanak Yağış” uyarısı

Kastamonu ve çevresi için  “Kuvvetli Sağanak Yağış” uyarısı
23 Ekim 2021 19:22 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2021 20:37
A+
A-

Batı Karadeniz Kıyı Kesimlerinde Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de görülecek olan sağanak yağışların, kıyı kesimlerde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuzey ve İç Kesimlerde Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren hafta ortasına kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacak olan soğuk ve yağışlı sisteme bağlı olarak; Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece Marmara ve Batı Karadeniz’de, Pazartesi gece ve Salı sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ile ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Pazar sabah saatlerden itibaren ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerimizde 6 ila 10 derece düşmesi ve önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların Kuzey ve İç Kesimlerde Hissedilir Derecede Düşeceği Tahmin Ediliyor.
Pazar günü Marmara’da, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri ise genellikle Karadeniz, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların Karadeniz kıyı kesimindeki kuvvetli yağmur ve sağanak, Pazartesi ve Salı günleri ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

Kastamonu için 3 Günlük Hava Tahmini

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.