enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Valisi Avni Çakır’dan “İlk Türk Kadın Mitingi” Mesajı

Kastamonu Valisi Avni Çakır’dan “İlk Türk Kadın Mitingi” Mesajı
10 Aralık 2021 20:54
A+
A-

Kastamonu Valisi Avni Çakır’dan “İlk Türk Kadın Mitingi” için yayınladığı mesajda şunları söyledi….

Kadınlarımız, kazanılmış tüm haklarımızın, bağımsızlığımızın, milli mücadelemizin başkahramanı, sağlam karakterli, çalışan, üreten, eğiten ve bizleri hayata hazırlayan gururun sahipleri, kutsal değerlerimizdir.

Kurtuluş Savaşının en buhranlı günlerinde, 10 Aralık tarihinde gerçekleştirilen mitingle dünyaya meydan okuyan Kastamonu kadını; ulusal uyanışın ve yeniden dirilişin meşalesini yakmış, bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasında kahramanlığın sembolü olmuştur.

Cesaretleri ile hafızalara kazınan Şerife Bacıları, Halime Çavuşları, Nene hatunları ile genci, yaşlısıyla birçok zafere imza atan yiğitlerin şehri Kastamonu; daha nice kahramanları, vatan, devlet, millet sevdalılarını yetiştiren ana ocağı olarak tarihe geçmiştir.

Kahraman kadınlarımızın Kastamonu’dan haykırdığı bu önemli gün, vatanımızın kurtuluşu ve bizleri hedeflerimize ulaştıran günün başlangıcı olmuştur.

Güçlü iradesi, bitmek bilmeyen mücadele azmi ile bugün de devletimizin, milletimizin birliğine, şanına, geleceğine güç katarak, daha büyük hedefler vadeden türk kadınlarımıza teşekkür ediyorum.

Şehitler diyarı Kastamonu’da “İlk Türk Kadın Mitingi”ni gerçekleştiren, vatan sevgisinin, kararlılığın, azmin, gururun sembolü kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, kahraman Kastamonu kadınının vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin yıldönümünü kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.