enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Tosya Elması Emekçisini Sevindirdi

.Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bu yıl 1700 ton elma rekoltesi gerçekleştirildi.

Kastamonu Tosya Elması Emekçisini Sevindirdi
24 Kasım 2022 19:46
A+
A-

Kastamonu Haber

Tosya Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Bekir Özipek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 1300 dekar alanda elma yetiştirildiğini söyledi.

KASTAMONU TOSYA’DA 1700 TON ELMA HASADI YAPILDI


.
Gazeteci Mehmet Ulusoylar’ın haberine göre; Elma üretiminin ilçenin önemli tarım girdileri arasında yer aldığını belirten Özipek, şunları kaydetti :

“ Tosya’mızda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan binlerce üretici bulunmaktadır. İklim şartlarımıza uygun her çeşit meyve ve sebzeyi yetiştiren üreticilerimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan elmanın hasadı tamamlandı. Çiftçilerimiz, Amasya, Golden ve Stalgin gibi elma çeşitlerine ağırlık vermektedir. Yaklaşık 1300 dekar alanda, 50 bin adete yakın meyve ağacından 1700 civarı bir ürün hasadı gerçekleştirildi. Diğer yıllardaki üretim miktarını ele aldığımızda ortalama civarında bir ürün rekoltesi meydana geldi. Allah bereket versin. Yetiştirilen ürünlerin büyük miktarı tüccarlar tarafından alınıp dış piyasada satılmaktadır. Diğer kalanı ise ilçede tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır. Üreticilerimiz, yaşlanan ve ömrünü tamamlayan elma ağaçlarının yerine, tam veya yarı bodur yeni nesil elma ağaçlarını dikerek üretim miktarını artırmaya çalışmaktadır.”

Özipek, elmanın kalitesi ve cinsine göre toptan kilo fiyatlarının 5 lira ile 6 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.