enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Teknokent’e Müjdeli Haber (Teknokent 10 Kat Büyüdü)

Kastamonu Teknokent’e Müjdeli Haber (Teknokent 10 Kat Büyüdü)
31 Aralık 2021 13:51
A+
A-

Kastamonu Teknokent, iki yıl gibi kısa bir sürenin sonunda yatay büyümesini 10’a katladı. Kuruluş aşamasında sahip olduğu 10 dönümlük yerleşkesini, 110 dönüme çıkarmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı genişleme başvurusu kabul edildi.

Müjdeli haber, Cumhurbaşkanı Kararı ile 31705 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle Kastamonu Teknokent, ihtisas alanları başta olmak üzere birçok alanda önemli Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülebileceği büyük bir yerleşkeye sahip oldu.

Kastamonu Teknokent A.Ş., 2019 yılının aralık ayında şirketleşerek başladığı serüvenini Mayıs 2020’de ilk girişimci firmalarını geçici prefabrik binasında kabul ederek devam etmiş kısa bir süre içinde de yüzde yüz doluluğa ulaşmayı başarmıştı. 21 firmasıyla çalışmalarını yürüten Kastamonu Teknokentin, İdare ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5.000 m²’lik ana binasının temelleri de 2020 yılının aralık ayında atılmış ve kısa bir zamanda da ana binanın yapım çalışmaları tamamlanmıştır. Yeni yılla birlikte ana binasına yüzde elli dolulukla geçecek olan Kastamonu Teknokent, beklemede olan aday firma taleplerinin yanı sıra, tematik Ar-Ge alanı taleplerini de genişleme alanına kuracağı yeni oluşumlarla karşılamayı hedeflemektedir.

Kastamonu Teknokent kurulduğu ilk günden beri sahip olduğu vizyon ve yerel, bölgesel ve ulusal bazda yüklendiği misyonun gereği olarak, amaçladığı kalkınma hedeflerine ulaşabilmek için sahip olduğu alanın çok daha ötesinde geniş bir alana konumlanarak etki alanını büyütmeyi amaçlamıştır. Bu amaçla yapılan genişleme başvurusu ile özellikle Kastamonu Üniversitesinin ihtisas konusu olan Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında eşgüdüm halinde çalışacak atölyelerin planlanacağı ve bölgenin var olan önemli potansiyelini ortaya çıkaracak katma değerli ürünler konusunda yetkin bir ortam oluşturulması için çok önemli bir adım atılmış oldu.

Kastamonu Teknokent olarak onaylanan genişleme alanı başvurusunun, yerel, bölgesel ve en nihayetinde ulusal kalkınma için  hayırlı olmasını diler, destek veren herkese teşekkür ederiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.