enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü Notları 4: Kastamonu ancak üreterek uçar!

Kastamonu Taşköprü ziyaretlerim kapsamında, Kastamonu’da sık sık konuştuğum ve ilginç bilgiler aldığım eski siyasilerden olan bir abimizle yine sohbet etme imkanımız oldu.

Kastamonu Taşköprü Notları 4: Kastamonu ancak üreterek uçar!
9 Eylül 2024 11:10 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2024 17:01
A+
A-

Değerli abimiz daha önce; Kastamonu’ya Tren projesinin hiç bir katkısı olmaz deyince tam anlayamamıştım.

Bu kez bak dedi:

Kastamonu’ya Tünel yapılırsa Kastamonu uçacak dendi. Peki uçtu mu?

Kastamonu’da Turizm için yatırımlar yapmalıyız, Kastamonu Turizmle uçacak dendi, uçtu mu?

Yıllar önce Kastamonu’ya Havaalanı yapılınca Kastamonu uçacak dendi peki uçtu mu?

Yolcu uçağı Kastamonu Havalimanı'na iniş yapamadı!

Uçmadı uçmaz da.!

Kastamonu hala yerinde sayıyor. Tren gelirse de uçmaz, kalkınmaz yine yerinde sayar, hatta daha da geriye gider dedi.

Bence haklı mı haklı.!

Abimiz devam etti; Kastamonu üretmesi lazım. Kastamonu’ya tıpkı Menderes ve Erbakan dönemlerinde olduğu gibi yatırımlar yapılması lazım.

Kastamonu’da Tarım ve Hayvancılığa ve de köylere yatırım yapılması lazım

  Kastamonu Seka kapanırken kıs kıs gülüp sevinenler vardı, bakın şimdi o Seka’yı mumla arıyoruz. Allah muhafaza Kastamonu Entegreye bir şey olsa Kastamonu bitti demektir. Onun için Kastamonu Entegre’ye sahip çıkmamız ve Kastamonu Entegre gibi firmalara yatırım kolaylığı sağlamalıyız.

Kastamonu Entegre

VEKİLLER ÖZEL FİRMALARI YATIRIMA TEŞVİK ETSİN

Eski siyasetçi değerli abimiz; Şimdiki vekiller insanların hastane randevu taleplerine yetişemiyorlar. Anlayacağın incik cancık işlerle boğuşuyorlar. Halbuki bunlarla vakit geçireceklerine, tamam Devlette para yok ama İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa vb. şehirlerde hatta Yurt dışında bulunan çok önemli iş adamlar var, bunlarla iletişim kurup, hatta yalvarıp yakarıp Kastamonu’ya yatırım yapmalarını sağlasalar tarihe geçerler tarihe dedi.

Yıllar önce Necmeddin Erbakan, Kastamonu’ya ilçe ilçe yatırım yapmış, her ilçeye uygun projeler yapmış. Aklın yolu bir şimdi de bu döneme uygun yatırımların yapılması gerekir ki Kastamonu kalkınsın, Kastamonu uçsun. Bunlar yapılmasa Kastamonu uçmaz, Kastamonu kalkınmaz, Kastamonu ileri gitmez dedi. Sayın vekiller Avukat Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekçi’ye önemle duyurulur. Aslında Ak Parti Kastamonu İl başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Müsiad kökenli, yani işadamlarının yatırım yapması için bu durum bile büyük avantaja çevrilebilir.

İKİ MİLLETVEKİLİ İLK BAŞLARDAKİ GİBİ DEĞİLLER!

Ak Partili tecrübeli bir abimiz ise; iki vekilin ilk başlardaki birlikte hareket etmesinin teşkilatlarda pozitif karşılandığını ama bu birlikteliğin biraz sekteye uğradığını belirtti. Fatma Serap Ekmekçi’nin sosyal medyayı sevdiğini ve buralara önem verdiğini belirten abimiz, ilk başlardaki birlikte hareketin tekrar oluşması gerektiğini belirtti. Özellikle Şapka kanunu konusundaki paylaşımları nedeniyle Serap Ekmekçiye tabandan da tepki var. Serap hanımın, bazı Ak Partiye düşman çevrelerin desteğine ihtiyacı olmadığını, sayın vekilin teşkilat ruhuna göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.

YILIN SON ÇEYREĞİ DAHA DA ZOR GEÇECEK!

Taşköprü- Tosya ve Kastamonu’da konuştuğum bazı esnaflar, Yaz ayları olmasına rağmen işlerinin kesat olduğunu ve dükkanlarını erken kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, Ekim ayından itibaren ekonomik sıkıntıların daha da artacağını belirttiler.

KASTAMONU’DA KİŞİSEL MENFAATLAR ÖN PLANDA TUTULUYOR!

Geçenlerde Kastamonu’da 250 adet ruhsatsız silah ele geçirildiğini içerin bir haber vardı. Şimdi bunu niçin hatırlattım biliyor musunuz? Bu silah sahiplerinin büyük çoğunluğu 2 vekil başta olmak üzere il başkanları, belediye başkanları ve en üst düzeye ulaşmışlardır. Bu silahların işini halletmedikten sonra ağzınla kuş tutsan kimseye yaranamasın. Kastamonu halkımız maalesef kişisel menfaatleri önde tutan bir yapıya sahiptir. Bu genele de yansır. Yani ruhsatsız silahın yanında, bağlanan kamyon, oğlunun ve kızının tayini vb. kişisel menfaatlere hep öncelik istenir. Kastamonu’ya yatırım yapılıp yapılmaması çokta önemli değildir. İşte bizi geriye götüren durumda budur maalesef.!

KASTAMONU VE İLÇELERİNDE KAÇ KÖY OKULU AÇILDI?

Milli Eğitim Bakanlığı 1.5 yıl önce köy okullarının; Türkiye’deki hane sayısı 10’un altında olmayan ama köy okulu kapalı olan tüm okulları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tüm köy okullarını açacağız.” diye müjdeler vermişti.

Şimdi buradan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü sayın Hasan Gümüş beye sormak ve öğrenmek istiyorum: Kastamonu ve ilçelerinde bu kapsamda kaç köy okulu açılmış ve bu yıl hizmete girmiştir?

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.