enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü Meclis Üyesi Yaşar Kartal: Meclise Verilmiş Bir Önerge Yok!

Son günlerde tartışma konusu olan Kastamonu Taşköprü Park İsim Değişikliği Önergesi için önerge sahibi Belediye Meclis üyesi Yaşar Kartal ile görüşerek nedenlerini ve gelişmeleri sorarak öğrenmeye çalıştım.

Kastamonu Taşköprü Meclis Üyesi Yaşar Kartal: Meclise Verilmiş Bir Önerge Yok!
29 Eylül 2022 23:15 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2022 08:54
A+
A-

Kastamonu Taşköprü’deki park ismi değişikliği ile ilgili “mesele park ismi değil” diye bir haber yapmıştık.

Konuyla ilgili önce Ak Parti Taşköprü ilçe başkan yardımcısı ve Taşköprü Haber’den Akif Doğan aradı ve haber için sitemde bulundu. Ve bu meselenin Ak Parti ve Mhp arasında olmadığını belirterek esas sorunun meclis üyesi Yaşar Kartal ile Belediye Başkanı arasındaki sıkıntıdan kaynaklandığını belirterek beni taraf tutmakla suçladı ve bu konuya değinmem gerektiğini ama yazamayacağımı da belirtti.

Ve İlçe başkanı Hüseyin Erol’un, konu gündeme düşünce belediye başkanı Abdullah Çatal’ı aradığını, ve belediye başkanı Abdullah Çatal’ın önergeye evet demeyeceklerini söylediğini belirtti.

 

Daha sonra da eski belediye başkanı Hüseyin Arslan aradı ve haberdeki gibi Taşköprü’de Ak Parti ve Mhp arasında bir sorun olmadığını söyleyerek taraflı davrandığımı belirtti. Hüseyin Arslan’da haberde geçen ve iddia edilen sıkıntıların bir dayanağı olmadığını belirtti.

(Karşılıklı konuşmaları farklı yerlere çekilmemesi için özet olarak aktarıyorum. Hüseyin Arslan’dan bir açıklama gönderirse haber olarak gireceğimi söyledim.)

Dünkü yaptığımız haberde Ak Parti ilçe başkanı Hüseyin Erol’un açıklamalarına geniş şekilde yer vermiştik. Bende Akif Doğan’a; Madem ilçe başkanı belediye başkanı ile görüştü ve başkanda ret vereceklerini söyledi ise, bunu açıklamaya niçin koymadınız diye sordum.

Zaten biz belediye başkanına sorduk, kendisi önergeye ret vereceklerini belirtti, kendisine teşekkür ederiz deseydiniz konunun iki parti arasında olmadığı zaten ortaya çıkmış olurdu” dedim.

Şahsen, Ak Parti ve Mhp’nin ret vereceği bir önergeyi bu kadar gündeme getirmenin manasını çözemedim. Hassas bir konu olduğu için belediye başkanını aramışsınız madem, başkanda hık mıg demeden ret vereceğiz demiş. O zaman bunu açıklamaya koysanız bu konu bu kadar tartışılmazdı ve iki parti arasında tartışma var diye ulusal basına düşmezdi dedim.

Haberlerden sonra Belediye Meclis Üyesi Yaşar Kartal ve belediye başkanı Abdullah Çatal’da konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından birer açıklama yaptılar zaten.

 

İşte O Açıklamalar

TAŞKÖPRÜ MECLİS ÜYESİ YAŞAR KARTAL NE DEDİ?

Yaşar Kartal abiyle uzun yıllardır İstanbul’daki dernek çalışmalarından tanışırız. Belli bir hukukumuz var ve devam ediyor.

Önce önergeyle ilgili soru sordum ve *neden böyle bir önerge verdin* dedim.

Yaşar Kartal: Son meclis toplantısında böyle bir önerge vereceğimi söylemiştim. Çevremden bu isimlerin bir yerlere verilerek ölümsüzleştirilmesi ile ilgili talepler olmuştu. Ayrıca o bölgeyi “Cumhuriyet Meydanı” olarak bildiğini, parkın içindeki bazı yerlere Garlic park ve Meydan Park tabelası asıldığı için park isimlerini böyle hatırladığım için bu parkın isminin Alpaslan Türkeş parkı olmasını arzu ettim dedi. Bende bunun için bu önergeyi vermek istedim dedi. Kesinlikle partim Mhp ile bir alakası olmayan ve kişisel bir düşünceydi dedi.

KESİNLİKLE ÖNERGE MECLİSE VERİLMEDİ

Meclis toplantısı bitmek üzereydi ve bir sonraki toplantıya verirsin dendi ama önergeyi meclise hiç vermediğini de belirtti.

Tartışılması için yerel medyaya verdiğini belirterek daha sonra eski bakanımız Murat Başesgioğlu’nun kendisini aradığını, Sayın Bakanın; Prensip olarak ölmeden bir yere isminin verilmesine karşı olduğunu ve bugüne kadar gelen taleplere müsaade etmediğini söylediğini, Hasan Altan’ın aynı nedenle ismini verilmesini istemediğini belirttiğini söyleyince bu düşüncesinden vazgeçtiğini belirtti.

Bu durumu Mhp ilçe başkanı Rıdvan Uçar beyle istişare ettiğini ve önergeyi bu şekilde vermeyeceğimi sadece “Kültür Merkezi’nin” muhterem liderimiz “Alpaslan Türkeş Kültür merkezi” olması için önerge vereceğini belirtiğini söyledi.

Daha sonra ilçe başkanı ile belediye başkanı Abdullah Çatal’a gittiklerini belirterek konudan kendisinde rahatsız olduğunu görünce, durumu izah ederek sadece “Kültür Merkezi” ismi için önerge vereceğini kendisine söyledim dedi.

PEKİ ABDULLAH ÇATAL İLE ARASI BOZUK MU?

Yaşar abiye iddia edildiği gibi belediye başkanı Abdullah Çatal ile arasının bozuk olup olmadığını sorduğumda şunları söyledi:

Yaşar Kartal: Belediye başkanlığına Abdullah Çatal’ın seçilmesi için beraber çalıştıklarını ama seçildikten sonra Belediye meclisinde fikir ve görüş ayrılıkları yaşadıklarını bununda normal olduğunu belirterek abi kardeş ilişkisi içinde kırıldığını belirtti.

Önergeyle ilgili görüşürken Abdullah Çatal’a Kültür Merkezinin isminin “Alpaslan Türkeş Kültür Merkezi” olarak değiştirilirse hakkını helal edebileceğini söylediğini de belirtti.

PEKMEZ FABRİKASININ SATIŞINA NİÇİN ENGEL OLDU?

Sakarya’dan bir kontraplak işiyle uğraşan bir işadamının 150-200 kişilik bir istihdam için Pekmez fabrikasını istediğini ama sürekli fiyat artışı yaparak engel olduğun iddia ediliyor diye sordum.

Yaşar Kartal: Firmanın 6 milyon verdiğini kendisinin de 7-7.5 milyon dediğini ama yönetim kuruluna soracağını belirttiğini söyledi. Yönetim olarak toplandıklarını ve 9 Milyon fiyat belirlediklerini ama yönetim kurulu üyesi Kenan Çakır’ın, 9 milyona burayı kendisinin alacağını belirtince satmaktan vazgeçtiklerini ve Kenan Çakır’ın, ortaklardan 9 milyon üzerinden hisseleri toplamaya başladığını belirtti.

PEKİ İSTİFA EDECEK MİSİN?

Taşköprü Meclis üyesi Yaşar Kartal’a istifa edecek misin diye sordum. Kendisi istifa etmeyi düşünmediğini ve ülkücü olarak yetiştiğini ve ülkücü olarak kalacağını belirtti. Daha önce Ak Partili üyelerin desteği ile encümen üyesi seçildiğini belirterek, Cumhur ittifakına bir zarar vermek istemediğini ve açıklamasında buna değindiğini belirtti.

 

SONUÇ: Aslında ilk önce konuyu çok önemsiz ve gereksiz görmüştüm ve haberde yapmamıştık. Konu ulusal basında ve Yeniçağ’da yer alınca meselenin sadece park isim değişikliği olmadığını dillendirdik. Aslında meclise verilmiş bir önerge dahi olmamışken ve de önergeyi verecek kişi Yaşar Kartal düşüncesinden vazgeçmişken bu konuyu bu hale getirmekte büyük beceri ister.

Konunun detayları böyle, herhangi bir isimden açıklama gelirse buradan yayınlarız. Söyleyecek bazı şeyler var ama dostlukların bozulmaması ve olayları daha fazla kaşımamak için şimdilik bu kadarla yetiniyorum.

Yorumlar
  1. Gaffaroğlu dedi ki:

    Bayramlarda ekmek bulunamayan, kültürel alanda elle tutulur bir çaba görülmeyen, gençlerin ilk önce kaçmak için çabaladığı, köyleri sönmekte ve yalnız yaşlı nüfusun kalmış olduğu, neredeyse kimsenin yörenin tarihi ve kültürünü bilmediği bir ilçenin “Önemli ve Büyük” sorunları……..