enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Kestane Balının Coğrafi İşaret Tanıtım Programı Yapıldı

Kastamonu’da özellikle sahil bölgesinde kestane ağaçlarının fazlalık göstermesi sebebiyle Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçeleri başta olmak üzere yoğun olarak kestane balı üretimi yapılıyor. 

Kastamonu Kestane Balının Coğrafi İşaret Tanıtım Programı Yapıldı
24 Ağustos 2022 14:33
A+
A-
Bu anlamda Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu’nca yapılan incelemeler neticesinde Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillenmesinin ardından ilimiz basın mensuplarının da katılımı ile Kastamonu Valiliğinde Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde tescil alan ürünün tanıtımı gerçekleştirildi.
Kastamonu deyince doğalın merkezi sözünü here fırsatta dile getiriyoruz diyen Kastamonu Valisi Avni Çakır; İlgili birimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız, Kaymakamlarımız, Belediyelerimizle beraber güzel ve uyumlu iş birliği içerisinde yöremize ait ürünlerimizin her kalemde imalatlarımızın, gıdalarımızın coğrafi işaret alması noktasında da yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi. Coğrafi işaret anlamında İlimizin Türkiye Çapında ilk beşlerde yer aldığını ve  en son 28. Coğrafi işaret alan ürünümüzün kestane balı olduğunu söyledi.
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Arı Yetiştiricileri Birliğine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarını tebrik etti.
Kastamonu’nun lezzeti ve kıvamıyla rağbet gören kestane balının da tescillenmesiyle birlikte kentin coğrafi işaretli ürün sayısı 28’e yükseldi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.