enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Hanönü’nde Sel Köprüyü Yıktı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde gece saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış sebebiyle, debisi yükselen Hanönü Bağdere köyü deresi üzerindeki bir köprü yıkıldı. Köprünün yıkılması ile Bağdere köyüne ulaşım kapandı.

Kastamonu Hanönü’nde Sel Köprüyü Yıktı
27 Ağustos 2022 15:49
A+
A-

Yıkılan köprü için Kastamonu Valisi Avni Çakır Selden Etkilenen Bağdere Köyünde İncelemelerde Bulundu

İki gündür aralıklarla yağan yağmur nedeni ile ilçemiz Bağdere köyünden geçen çayın debisi yükselerek Bağdere köyü Merkez mahallesindeki ulaşımı sağlayan köprü yıkılmıştı.

Aynı çay üzerinde bulunan iki adet köprü ayakları büyük kayalar ile desteklenmiştir. Dere yatağının taşmasından kaynaklı olarak Bağdere Köyü Merkez, Çaylı ve Çayağzı mahallerimizdeki bazı tarım arazilerinde ve mahalle içerisinde hasarlar oluşmuştur. Köyümüzde yaşanan sel felaketinden kaynaklı herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Bütün gece boyu selden daha fazla etkilenmemek açısından Kastamonu İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri, Hanönü Belediyesi, Kaymakamlık, Karayolları ve Acacia Maden (kamyon) ekipleri koordineli bir şekilde vardiyalı olarak çalışmışlardır.

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Avni Çakır devletimizin bütün imkânları ile zararların giderilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Valimize ziyaretleri esnasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Nida SİNSİ, , DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, AFAD İl Müdürü Uğur Minder, Kaymakam Tolga Değirmenci, Belediye Başkanı Sayın Serkan Uçar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti.

Köy muhtarı ve vatandaşlar bu felakette makine parkuru ile gece gündüz demeden çalışmaya başlayan ekiplere ve olay yerine gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler.

Yorumlar
  1. Nural Erdoğan dedi ki:

    Sayın yetkililer, Bir önceki yağmurda Hanönü Yenice Köyü Koprusünunde tehlike arz ettiği kulağıma geldi,bunun içinde bir calisma yapıldımı yapılmadıysa acilen sağlamlaştırma bakım ve onarım yapılmasını rica ediyorum.

  2. Recai dedi ki:

    Rabbim beterinden korusun. Geçmiş olsun.