enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Hanönü İlçesinde Çığır Açacak Bir İlk Gerçekleşti

Kastamonu Hanönü İlçesinde yıllardır geleneksel yöntemler ile ekimi devam eden çeltikte ilk kez damlama sulama yöntemi ile ekim yapılarak önemli bir proje için start verilmiş oldu.

Kastamonu Hanönü İlçesinde Çığır Açacak Bir İlk Gerçekleşti
27 Mayıs 2022 05:51 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2022 22:00
A+
A-

Kastamonu Hanönü ilçesinde ilk Defa Damlama Sulama Yöntemi İle Çeltik Ekimi yapıldı..

Kastamonu Hanönü İlçesinde yıllardır geleneksel yöntemler ile ekimi devam eden çeltikte ilk kez damlama sulama yöntemi ile ekim yapıldı. Ekim programına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu damlama sulama yönteminin avantajlarını anlattı. Hanönü Kaymakamı Emrah Bütün bu projenin Kastamonu ilinde ilk kez Hanönü ilçemizde uygulanmasının çok önemli olduğunu ve her türlü yeni projeye Hanönü olarak açık olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi.

Hanönü ilçesinde gerçekleştirilen projenin giderlerinin büyük kısmı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçede faliyet gösteren Acacia maden firması tarafından karşılandı.

Damlama Sulama Yöntemi ile ekilen Çeltik ekme programına İlçe Kaymakamı Emrah Bütün, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Burak Eminoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mesud Yıldız, ilçe Emniyet Amiri Mehmet Bayhan, Acacia Maden Yöneticileri ve çeltik eken vatandaşlarımız katıldı. Proje büyük ilgi gördü.

 

Peki Damla Sulama Sistemi Nedir?

Damla sulama, adını teknik özelliklerinden alıyor. Suyun doğrudan, damlacıklar halinde, kök bölümüne verildiği sistem bu isimle anılıyor. Damla sulama, sık sık ve azar azar sulamaya dayanıyor. Hem gübrelenmiş hem de henüz gübre serilmemiş topraklarda kullanılan sulama türünde, su basıncı düşük tutuluyor. Önceleri serada kullanılarak yaygınlaşan damla tekniğiyle sulama, günümüzde açık alanda da tercih ediliyor. Damla sulama sistemi nedir diye soranlar, tekniğin nasıl bir altyapıyla gerçekleştirildiğini merak ediyor. Bir adet dağıtıcı damlalık, su deposu, daha kısa damla sulama sistemi borusu, sulama suyu filtreleri gibi bölümler yardımıyla gerçekleşen sulama işleminde, insan emeği, enerji, basınç ve su en az düzeyde kullanılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.