enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha Gerçekleştirildi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) 49 yaşında Aort kökü, aort kapağı ve aort damarı yırtılan kadın hasta, Kalp ve Damar Cerrahi Ünitesi ekipleri tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha Gerçekleştirildi
8 Nisan 2022 11:20 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2022 11:29
A+
A-

Kastamonu Üniversite Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi sağlıkta başarı öyküleri yazmaya devam ediyor.

Dr. Öğr. Üyesi Tamtekin, “Aort ameliyatlarını KEAH’de yapabiliyoruz. Başarı öykülerini Kalp ve Damar Cerrahi ekibi olarak Kastamonu’da ilk kez yapılan kalp ameliyatları ile yazmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapılan ameliyat ile ilgili bilgiler veren Tamtekin, “Geçtiğimiz günlerde 49 yaşındaki kadın bir hasta şiddetli göğüs ağrısıyla KEAH aciline başvurdu. Tetkiklerinde kalbinden boyun bölgesine kadar aort damarının yırtıldığı tespit ettik. Aort yırtılmalarında acil ameliyata alınmayan bu tür hastaların maalesef 1-2 saat içinde hayatını kaybedebilmektedir” dedi.

Hastayı 1 saat içerisinde ameliyata aldıklarını belirten Tamtekin, “Şiddetli göğüs ağrısıyla gelen hastamızı ileri merkezlere göndermeden 1 saat içinde hemen ameliyata aldık. Aort kökü, Aort kapağı ve Aort damarlarını 5 saat süren zorlu bir operasyonla değiştirdik. Bu operasyon Kastamonu’da ilk kez yapılan bir operasyon oldu. Sadece gelişmiş merkezlerde yapılabilen bu ameliyatları bugün KEAH’de ileri merkezlere göndermeden çok rahatlıkla yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalp ve Damar Cerrahi birimi olarak Başarılı operasyonlara imza atmaya devam edeceklerini belirten Tamtekin konuşmasının devamında, “KEAH Başhekimimiz Prof. Dr. Zafer Ergül, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğümüzün Kastamonu’ya kazandıkları Kalp ve Damar Cerrahi biriminde ekibimizle başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyoruz ve imza atmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımıza destek olan emeği geçenlere de ayrıca gönülden teşekkürü ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.