enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hipermetrop Nedir? Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?

Hipermetrop, uzaktaki nesneler net kalırken bile yakın nesnelerin bulanık göründüğü nispeten yaygın bir görme sorunudur.

Hipermetrop Nedir? Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?
8 Nisan 2022 09:53
A+
A-

Hipermetrop Nedir?

Gözün normalden kısa olması veya korneanın çok düz olması yani ışık ışınlarının retinanın arkasına odaklanması durumudur. Bir kitabın sayfaları gibi yakın nesnelerden gelen ışık ışınları retina tarafından net bir şekilde odaklanamaz. Hipermetrop gözleri olan biri, yakındaki nesnelere bakarken görüşünün bulanık olduğunu ve uzaktaki nesnelere bakarken görüşün daha net olduğunu görebilir.

Hipermetrop Belirtileri

Okuma materyalinizi daha net görebilmek için gözlerinizden gittikçe daha uzağa tutuyorsanız ve gözlerini kısıyor veya görmek için zorlanıyorsanız, bu, hipermetrop işareti olabilir. Farkında bile olmadan, gözleriniz ile görmeye çalıştığınız nesne arasındaki mükemmel mesafeyi korumak için daha fazla çaba harcıyor olabilirsiniz. Bu, aşağıdaki sorunlara neden olabilir.

Göz yorgunluğu

Yanan gözler

baş ağrısı

Genel göz rahatsızlığı

Hipermetrop herhangi bir belirgin belirtiye neden olmayabilir, ancak yine de uzman bir doktor tarafında göz muayenesi yaptırmanız önemlidir.

Hipermetrop Nedenleri ve Risk Faktörleri

Normal görme yeteneğine sahip bir kişide, gözler ışığı doğrudan retinaya odaklar (gözünüzün arkasındaki bir ekran gibi). En yaygın olarak, uzak görüşlülüğe, yeterince kavisli olmayan bir kornea (gözün önündeki şeffaf tabaka) veya çok kısa bir göz küresi neden olur. Bu iki sorun ışığın doğrudan retinaya odaklanmasını engeller. Bunun yerine, ışık retinanın arkasına odaklanır ve bu da yakın çekim nesnelerin bulanık görünmesine neden olur. Hipermetrop olan çoğu insan hipermetrop  doğar, ancak ilerleyene kadar belirginleşmeyebilir. Açık bir doğrudan kalıtım modeli olmasa da, birinci derece akrabanız (kardeşler veya ebeveynler gibi) varsa, hipermetrop riskiniz normalden daha fazladır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.