enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Bozkurt’taki Selzede Çiftçilere Fidan ve Arı Kovanı Verildi

Tarım ve Orman bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğü Kastamonu Bozkurt’ta 11 Ağustos sel felaketinde arıları ve fidanları zarar gören çiftçilere ceviz fidanı ve arı kovanı dağıttı.

Kastamonu Bozkurt’taki Selzede Çiftçilere Fidan ve Arı Kovanı Verildi
13 Nisan 2022 21:50
A+
A-

Tarım ve Orman bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından yapılan dağıtım törenine katılan Kastamonu Valisi Avni Çakır burada çiftçilere yaptığı konuşmada, Ceviz potansiyelimizi daha da artırmak için Bin tane ceviz fidanımızı afetten zarar gören vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra 350 tane de arı kovanı veriyoruz. Arıcılık konusunda Kastamonu her sene üstüne koyarak devam ediyor özellikle kestane balı bulabilmek için insanlar araya aracı koyuyor kestane balında pazarlama sıkıntımız yok. diye konuştu.

Bozkurt Gündem’in haberine göre; Kadınların arıcılığa teşvik edilmesi gerektiğini de söyleyen Vali Çakır, “Arıcılık en kolay, en keyifli, arıcılıkla uğraşıyorsunuz terapi gibi bir şey dolayısıyla bu anlamda ne kadar çok insanımızı bu noktaya sevk edersek başta kadınlarımız olmak üzere hem bizler hem Bozkurt hem Kastamonu hem de ülkemiz kazanır” dedi.

Fidan dağıtım törenine Vali Çakır’ın yanı sıra Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Abana Kaymakamı Salih Ağar, Belediye Başkanı Muammer Yanık, Tarım İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, AK Parti Bozkurt ilçe Başkanı Murat Gürsoy, ilçe Tarım Müdürü Mesut Yaşakurt, ilçe Jandarma Komutanı Coşkun Özdemir, ilçe Emniyet Amiri Ali Can Aydın ve çiftçiler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.