enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Belediyesinde Değişen Bir Şey Yok: “Eski Tas Eski Hamam”

Kastamonu Belediyesini Chp adayı Kastamonu Milletvekili ‘Bizim Hasan’ lakaplı Hasan Baltacı kazandı. Artık seçimin üzerinden 4 ay yani 120 gün geçti. Kastamonulular kısır çekişmeler değil de farkındalık oluşturacak işler bekliyor.

Kastamonu Belediyesinde Değişen Bir Şey Yok: “Eski Tas Eski Hamam”
2 Ağustos 2024 14:40 | Son Güncellenme: 2 Ağustos 2024 14:43
A+
A-

Peki bu 4 ay nasıl geçti? Seçimden önce nasıl geçtiyse öyle geçti. Seçimden önce muhalefet olduğu için bazı iddialar ortaya koyan Hasan Baltacı, seçimden sonra henüz bu iddialar üzerinden somut bir durum gerçekleştiremedi.

Seçimden önce şu kadar Belediyede “Bankamatik memurlar” var diye iddia eden Chp il başkanlığı ve Hasan Baltacı, seçimden sonra henüz bu konuda net bir açıklama yapamadı. Sadece 400-500 civarı personelin görev yerinin değiştirildiği konuşuluyor veya iddia ediliyor. Görev yeri değişikliği yapılıyorsa bu iki nedenden yapılır.

1- Personeli daha verimli hale getirmek ve bir heyecan oluşturmak için
2- Personele mobbing uygulayıp işten çıkması için

Sayın Baltacı göreve geleli 4 ay oldu. Beklerdik ki; şu kadar Bankamatik Memuru var ama işten de şu şu sebeplerden dolayı çıkaramıyoruz. Böyle yapılmış olsaydı bence bankamatik memurları varsa tabi, toplumsal baskı sonucu işten çıkmak zorunda kalırlardı bir şekilde. Mobbing uygulamak yani yer değiştirmek genelde çıkmak zorunda kalanın yerine kendine yakın birini almakla sonuçlanır. Şunu da söyleyim; Her başkanın kendi yönetim ekibiyle çalışması gayet doğaldır. Buna itiraz edemeyiz. Ancak tüm personeller üzerinde mobbing uygulamak ve stres oluşturmak işlerin aksamasına da neden olur. Elbette Chp’ye yakın isimlerinde peyder pey alınması da normal ama birden topyekün değişiklikler hizmetler büyük sıkıntıya yol açar benden söylemesi.

Kastamonu Belediyesinde neler oluyor : Çalışanlara mı yoksa bankamatik memurlarını mı mobbing uygulanıyor?

Önemine binaen bu konuyu bir misalle anlatmak istiyorum.

15 Temmuz öncesi hani bazı emniyet mensuplarının görev yerleri değiştirildiği bir dönem vardı ya; Bizim bir arkadaşın arabası Esenyurt tapunun önünden kaybolmuş. Tabi çekmişlerdir diye düşünerek araçların çekildiği yeri sorup oraya gidiyor. Sorduğunda arabanın burada olmadığı cevabını alıyor. Kör noktada olduğu için kamera kayıtları da işe yaramamış. 30 gün arabayı aramakla geçti ama bir türlü bulamadı. Artık ümidini kesip 40. gün sigorta ödeyeceği için 33 veya 34. gün yeni bir araba aldı. 1-2 gün bindikten sonra Esenyurt Emniyet müdürlüğünden arkadaşı arayıp davet ediyorlar. Gidiyor tabi. Esenyurt emniyet müdürü veya yetkilisi diyor ki; “Necati bey biz senden özür diliyoruz. Araban buraya çekilmiş. Ancak buradaki TECRÜBELİ- İŞİ BİLEN arkadaşların hepsinin görev yerleri değiştiği için yeni ve ACEMİ arkadaşlar senin arabanı bulamamışlar” diyerek arabayı teslim etmişler.

Belediyenin su, kanalizasyon, çöp, doğalgaz, bakım, onarım vb. bir çok kritik iş kolları var. Bu işleri tecrübeliler gözü kapalı yaparlar. Af edersiniz adam uyur ama işini de yapar. Hani derler ya kaşarlanmış diye. Hiç bir sorunda çıkmaz, çıksa da anında çözer. Ama böyle kritik noktalardaki kişileri birden değiştirirseniz istediği kadar kabiliyetli olsun hiç bir iş halledemez. Ve hizmetlerde başlar aksamaya. Yani çekilen koskoca arabayı göremez acemi. Onun için topyekün değişiklik vatandaşın hizmetini sekteye uğratacağından zararı da siz görmüş olursunuz.

 Kastamonu Belediyesi Arsa Satmaya Devam Ediyor

Kastamonu Chp eski il başkanı Hikmet Erbilgin ve milletvekili Hasan Baltacı, bir önceki dönemde belediye başkanı Mhp’li Galip Vidinlioğlu’nun arsa satışlarını; Belediye arsa satmaz, ucuza satıyor, peşkeş çekiyor diye en çok eleştiren kişilerdi. Tüm bunlara rağmen sayın Hasan Baltacı’nın daha başkanlığının 4.ncü ayında arsa satılması bana çok manidar geldi. Ha burada şöyle de olabilir. Bu arsa satışı çok önceden planlanmışta olabilir ama sen bunu iptal edebilirdin çok rahat.

Şu da olabilir. Belediyede para yoktur, ekonomik krizden dolayı satmak zorunda kalmışındır. O zamanda çıkıp vatandaşa diyeceksin ki; Bakın biz arsa satışlarına karşıydık ama çaresiz kaldık. Projelerimizi hayata geçirene kadar, çalışanların maaşları ve acil ödemeler için arsa satmak zorunda kaldık diye bir açıklama yapar ve bu şekilde satışa çıkarılabilirdiniz.

 

Muhalefette Eleştiriyordu Şimdi Aynısını Yapıyor

Chp İl başkanı İlke Karabacak’ın eşi Barış Karabacak, Kastamonu Belediye Başkan yardımcısı olarak atandı. Şimdi Chp Kastamonu il teşkilatına ve sayın Hasan Baltacı’ya sormak istiyorum. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu”

Yıllardır Tahsin Babaş’ın oğlu Metahan Babaş’ı, Kastamonu Belediyesinde işe başlayan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın kızı vb. atamalar ve işe alımlar için eleştireceksin, yerden yere vuracaksın ama göreve geldiğinin 4.ncü ayında il başkanının eşini başkan yardımcısı olarak atayacaksınız. Bence bu da bir çelişkidir ve hatadır. Ha liyakatli de olabilir ama dün eleştirdiğin bir konuda görev sana gelince aynısını yapmak hiç doğru olmamıştır. Hatta genel merkez kararı olmasına rağmen. Demek ki neymiş “Bekara karı boşamak çok kolaymış”

Yıllar önce bu tartışmalar nedeniyle yazdığım yazıyı linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Aaaaa Taşköprü Belediyesine İlk kez Torpille Personel Alınmış(!)

Başkanlar Adaletsizlik Yapmamalıdırlar

Diğer bir konu da önceki dönem başkan yardımcılarından Resul Köprülü beyin oradan oraya sürgün edilmesi veya gönderilmesi. Bu da çok yanlış. Rakipte olsa, siyasiler bir birlerinin hak ve hukuklarını korumalıdırlar. Başkan yardımcılığı yapan bir ismi bu şekilde oradan oraya sürgün yapmak normal bir durum değildir. Yıllardır muhalefet olarak bunları yapanları eleştirdik, şimdi de partisine purtusuna bakmadan eleştirmeye ve mağdur edilenleri savunmaya devam ederiz Allah7ın izniyle. Yıllardır bizi Chp’yi eleştirmemekle suçlayanlara şunu söyleyelim, biz yerel veya merkezi yönetimlerde işbaşında olanları adaletsizlik yaptıklarında her türlü eleştiririz.

Sayın Hasan Baltacı; 2018-31 Mart 2024 arası müthiş bir performans göstererek önceBİZİM HASAN” lakabını aldı. 31 Mart seçimlerinde de hak ederek Belediye Başkanlığını kazandı. Gelin Kastamonuluların gözünde hizmetlerinizle “BİZİM HASAN” olarak kalmaya devam ediniz.

Aslında sayın Baltacı, Kastamonu’ya iyi bir rekabet getirebilirdi. Hala getirebilir. Misal: Madem Amatem lazımmış, tamam biz yapıyoruz. Stat çok gecikti ihalesini bize verin biz yapalım. Hatta Tarımla ilgili müthiş projelerle iktidarla tatlı bir rekabete girerek Kastamonuya bir çok şeyin yapılmasını sağlayabilir. Ama tabi önce sayın Hasan Baltacı’nın ne yapacağına bir karar vermesi gerekiyor. Sadece Sosyal ve Kültürel projelerle Kastamonu’da hizmet yapmaya çalışmak, eski tas eski hamam anlayışının devam edeceğini gösterir.

Sayın Hasan Baltacı yarından tezi yok;

1- Kastamonu Belediyesinin ne kadar borcu varmış?
2- Kastamonu Belediyesinde kaç tane bankamatik memuru varmış?
3- Kastamonu Belediyesinde önceki yöneticilerin bire bir yakınlarından kaç kişi var?
4- Kastamonu Belediyesinde usulsüz harcamalar yapılmış mı?
5- Kastamonu Belediyesinin sattığı arsalar peşkeş çekilmiş mi?
6- Kastamonu Belediyesinde, yolsuzluk ve rüşvet vb. bir şeyler dönmüş mü?

 

Bunları açıkla ve yolsuzluk, rüşvet, başka sıkıntılar vs. bir durum var ise, Savcılığı başvur bizde rahatlayalım sizde rahatlayın.

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse Sayın Başkan’dan cevap beklediğiniz sorularla ilgili somut bir adım atılacağına dair bir ümidiniz ve beklentiniz olmasına şaşmamak elde değil.

    Yazdıklarınız hepsi CHP yönetimlerinde de mevcut.
    Bizim Hasan’a güvenilen dağlara kar mı yağdı yoksa?
    Bizim Hasan’ı takipte kal,bak bakalım 2029’a kadar neler olacak.

    Bu arada yaşadığın şehirdeki yerel yönetimleri de takip et, oralarda da durum farklı değil

    1. Ertuğrul dedi ki:

      Değerli Köylüm

      Biz yanlış yapanı körü körüne desteklemeyiz. Bizim farkımızda bu olsa gerek. Chp’li belediyeler nasılsa Ak Partili belediyelerde durum aynı maalesef. Yok birbirlerinden farkı. Hepsi borçlu, hepsi faizci, hepsi adam kayırır, hepsi malvarlıklarını satar. Bizim takip ettiğimiz kadar sizde iktidarı ve belediyelerini takip edebilseydiniz bu ülke bu duruma düşmezdi maalesef.! Bugün emekliler açlığa mahkum edildiyse sizlerin verdiği sonsuz destek ve savunmanız sayesindedir.