enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kasder Genel Kurulunda ilginç konuk (Kasder Yeni Başkanı Rahmi Sezer’e Öneriler)

Kastamonu Derneklerin amiral gemisi, İstanbul, Ankara ve bir çok ilde yapılanması olan çok önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olmasına rağmen beklentileri blr türlü karşılayamıyor. Son zamanların en başarısız STK’sı olan Kasder’de kongre heyecanı yaşandı.

Kasder Genel Kurulunda ilginç konuk (Kasder Yeni Başkanı Rahmi Sezer’e Öneriler)
27 Mayıs 2024 21:24 | Son Güncellenme: 27 Mayıs 2024 21:42
A+
A-

Remzi Şen ve Rahmi Sezer’in yarıştığı kongrede yeni başkan Rahmi Sezer oldu. Hayırlı olsun dileklerimizle başarılar dileriz.

Milletvekili Avukat Halil Uluay Kasder kongresinde!

Milletvekili Halil Uluay’ı Kasder genel kurulunda görünce şaşırmadım desem yalan olur. Hatta kongre başkanlığını da Milletvekili Hulusi Şentürk yapınca, demek ki bazı gelişmeler var diye düşündüm.

Neden mi?

Yıllar önce Kastamonu Günleri açılış programı için İstanbul’a gelen ve açılışa katılan şimdi Kastamonu milletvekili olan Ak Parti İl Başkanı Avukat Halil Uluay’ın Feshanedeki açılış programında ismini bile anons etmediler. Sorduğumuzda siyasi isimleri anons yapmıyoruz deyiverdiler. Çok zoruma gitmişti o zaman.

Çünkü Kas-Der sadece güçsüz olan partileri değil iktidar partisi de olsa işine gelmeyen isimleri benimsemediğini hemen belli etmişti. Hemen orada Halil Uluay’a bu konuda öneriler de yaptım ama o benden daha sağduyulu olduğu için sabır diyerek kabul etmemişti. Sabrın sonu selametmiş, şimdi Halil Uluay Kasder kongresine konuşmacı olarak davet edilmiş. Nereden nereyee

Kas-Der Neleri Yapmalı Neleri Yapmamalıdır? (Yeni Kasder Başkanına Öneriler)

İstanbul’da yaşayan 600 bin Kastamonuluya hem hizmet hem de organize etmek isteyen bir kuruluş.

Peki Kas-Der bu işi becerebiliyor mu?

Bence hayır!

Hakkını yemeyelim, tek becerebildikleri iş Kastamonu Günleri organizasyonu…

Kastamonuluları organize etmek için kurulan Kas-Der sadece bir kaç kişiyi makam ve mevki sahibi yapmaktan başka bir faydası olmuyor. Bu yapısıyla da olması mümkün değil zaten.

Peki Kas-Der Nasıl Olmalıdır?

Kas-Der yöneticilerinin siyasi ve gelecek kaygıları olmamalı, ve de özgüvenli olmalıdırlar. Makam ve mevki düşkünü olmamalıdırlar. Kastamonulu gençleri iyi yönlendirmeli İstanbul’da herhangi bir parti; ister Ak Parti, ister Mhp, ister Chp, İster İYİ, ister Saadet, ister Deva, ister Gelecek, ister BBP vb. tüm partilerde görev yapan hemşehrilerimize maddi ve manevi destek olmalıdır. Buralarda görev yapan hemşehrilerimizi Kastamonulu çok tecrübeli, duayen siyasetçiler Murat Başesgioğlu, Hasan Altan, Mehmet Serdaroğlu, Hakkı Köylü vb. isimler ile buluşturmalı ve eğitmelidir.

Kas-Der İstanbul ve Ankara, Bursa vb. illerimizde hemşehrilerimiz ne iş yapıyor, kim doktor, kim öğretmen, kim mühendis, kim işadamı, kim polis, kim öğrenci vb. artık neyle uğraşıyorsa mutlaka bilmeli ve bir envanter çıkarmalıdır. Kimin ne sorunu var ise ona göre hareket etmeli ve öncülük yapmalıdır. Kas- Der yöneticileri kendilerini değil, hemşehrilerini bir yerlere gelmelerine öncülük etmelidir.

Uzun Yıllar Saadet Partisi İstanbul Bağcılar’da ilçe yönetiminde yer aldım, Bağcılar Belediyesi meclis üyesi adayı oldum, ilçe başkan yardımcılığı yaptım, Taşköprü Belediye başkan adayı oldum, Kastamonu Milletvekili adayı oldum ama bu süreçlerin hiç birinde Kas-Der yönetiminden bırakın desteği bir telefon bile almadım. Çünkü onlara göre güçlü bir partide değilim. İster kızsınlar ister darılsınlar çünkü Kasder siyasi gücün yanında yer almayı seviyor. Sadece benimle ilgili değil bu durum. Ak Parti, Mhp ve Chp dışındaki partilerde görev yapan kardeşlerimizin hiç birine selam dahi vermezler vermediler de zaten. Yalanlayan varsa çıksınlar yalanlasınlar bakalım.

Kas- Der Neler Yapmalı Neler Yapmamalıdır?

• Kas-Der Başkanı Gelecek seçimlerde hangi partiden ve hangi ilçeden aday olacağının hesabını yapmamalıdır.

• Kas-Der Başkanı; Aday olacak parti aramamalı, partiler tarafından aranacak çalışmalar yapmalıdır.

• Kas-Der Başkanı; 600 Bin Kastamonulu var diye hava atmamalı, 60 Bin Kastamonuluyu bir araya getirecek güce sahip olmalıdır.

• Kas-Der Başkanı; Protokol adamı değil, Kastamonuluların adamı olmalıdır.

• Kas-Der Başkanı; 15-20 Yıldır söz verilip te bir türlü yapılamayan Kız yurdunu yapmalıdır.

• Kas-Der Başkanı; Belediyelerin yaptığı programları kendileri yapmış gibi algı yapan ve şubeleri kendi çiftliği gibi kullanan şube başkanlarını değiştirebilmelidir.

• Kas-Der Başkanı; Digitale önem vermeli, bu konuda gençlere önem vermeli ve güvenmelidir.

• Kas-Der Başkanı; Siyasi güce göre değil, Kastamonuluların gücüne göre hareket etmelidir.

• Kas-Der Başkanı; Modası geçmiş Kastamonu günleriyle değil, Kastamonu Teknofest günlerini organize etmeyi düşünmelidir.

• Kas-Der Başkanı; Sadece iktidar partisinde değil, Hangi parti olursa olsun seçimlerde aday olan tüm hemşehrilerine eşit mesafede durabilmeli, başarılar dilemeli ve maddi manevi destek verebilmelidir.

• Kas-Der Başkanı; Etrafındaki sadece 3-5 kişiye göre değil, Kastamonululara göre çalışmalar yapmalıdır.

• Kas-Der Başkanı; Lafla ve hamasetle değil, ortak akılla, istişarelerle, bilimle ve teknolojik gelişmelerle başkanlık yapmalıdır.

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Saim oz dedi ki:

    Ertuğrul kardeşim emeğine yüreğine sağlık