enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karadenizde Balık ve Palamut Bolluğu Yaşanıyor (Palamut Ve Diğer Balık Fiyatları Ne Kadar?)

Palamut bolluğu fiyatlar ve doğal olarak tezgahlara indirim olarak yansıdı. Geçtiğimiz günlerde tanesi 100 liraya kadar çıkan palamut fiyatları çıkan bol palamuttan sonra neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda.

Karadenizde Balık ve Palamut Bolluğu Yaşanıyor (Palamut Ve Diğer Balık Fiyatları Ne Kadar?)
17 Eylül 2022 17:45
A+
A-

Kastamonu’da palamut balığı bolluğu

Kastamonu sahil ilçelerinde özellikle İnebolu’da boy boy palamut fiyatları adet olarak 20 TL, 25 TL, 700 – 800 gram arası palamut balığı 40 TL ye satılmakta. 1 kilo ve üzeri palamut balığı 50 TL’ye satılıyor.

KİLOLUK PALAMUTLAR 50 LİRAYA DÜŞTÜ

Tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Balıkta av sezonunun başlamasıyla tezgahlarda balık çeşitliliği artmaya başladı.

Son günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatların düşmesi vatandaşları sevindiriyor.

Tüm Ülkemizin Balıkçılar Çarşılarının tezgahlarında palamut, hamsi, istavrit bolluğu yaşanıyor. Fiyatlar tam olarak netleşmedi ama önümüzdeki günlerde fiyatların hem gerilemesi hem de ucuzlaması bekleniyor.

Balıkçılar çarşısında hamsi ve istavrit 70 lira palamut ise boyuna göre 50-100 lira arasında satılıyor. Tezgahlarda her çeşit balık olduğunu söyleyen balıkçılar “Hamsi, istavrit, kalkan, lüfer, palamutta bolluk var. Hamsi 70 lira, istavrit 70 lira, palamut fiyatı 50-100 lira arası değişiyor.

Havalar soğuduğunda eğer fırtına olmazsa balık daha çok çıkar. Genel olarak her şeyde pahalılık olduğundan Balık fiyatları çokta yüksek sayılmaz” dedi.

“Tezgahlarda her çeşit balık var.”

Zaman zaman Karadeniz ve Ege’de fırtına oluyor. Fiyatlar biraz yüksek ama önümüzdeki günlerde düşmesini bekliyoruz dediler.

Denizlerde hava düzelince fiyatlara da yansır. Hayat pahalılığı her yerde var, balık fiyatlarını vatandaşlar normal karşılıyor” diye konuştular.

Balıkçılara alışverişe gelen vatandaşlar ise “Haftanın 3-4 günü balık tüketiyoruz. Karadenizli olduğumuzdan balığı çok seviyoruz. Tercihimiz Hamsi, mezgit ve palamut… Fiyatları birax pahalı bulduk ama bollaştığında ucuzlamasını bekliyoruz ” ifadelerini kullandılar.

İŞTE SON GÜNLERDEKİ PALAMUT VE BALIK FİYATLARI

Mezgit 80 TL
Barbun 80 TL
İstavrit 40 TL
Levrek 140 TL
Çupra 140 TL
Tirsi 35 TL
Alabalık 80 TL
Palamut 50 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.