enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kâfirûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Kâfirûn Sûresi;Mushaftaki sıralamada yüz dokuzuncu, iniş sırasına göre on sekizinci sûredir. Mâûn sûresinden sonra, Fîl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Şevkânî, V, 597). Tefsirlerde anlatıldığına göre Kureyşliler Hz. Peygamber’den bir sene kendi ilâhlarına tapmasını, bir sene de kendilerinin onun ilâhına tapmalarını istemişler. Hz. Peygamber de “Allah’a bir şeyi ortak koşmaktan yine O’na sığınırım!” demiş; bu defa Kureyşliler, “Bizim ilâhlarımızdan bazılarını istilâm et (öp, el sür), biz de seni tasdik edip ilâhına ibadet edelim” demişler. Bunun üzerine Kâfirûn sûresi inmiştir

Kâfirûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
18 Şubat 2023 07:18 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2023 16:59
A+
A-

Kâfirûn ne demek?

Mekke döneminde inmiştir. 6 âyettir. “Kâfirûn”, inkârcılar demektir.

Kâfirûn Sûresinin Konusu

Sûrede Hz. Peygamber’in inkârcılarla şirk ve sapkınlıkta birleşemeyeceği kesin bir üslûpla ifade edilmekte ve inancın şirkten uzak tutulması istenmektedir.

Kâfirûn Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Okunuşu, Gizemi ve Sırları

Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki: “Ey Cübeyr! Sefere çıktığında arkadaşların içinde en iyi hâl ve en fazla azık sahibi olmaktan hoşlanırsan şu beş sûreyi oku: Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Felak, Nâs. Her sûreye besmele ile başla ve besmeleyle bitir.” (Râmuz)

“Yatağına geldiğinde, Kâfirûn sûresini oku, sonra uyu. Bu şirkten uzak olmaktır.” (Râmuz)

“Kim, herhangi bir gecede, Kâfirûn sûresini okursa, çok güzel ve hayırlı bir iş yapmış olur.”

“Kim, Kâfirûn sûresini okursa, ona Kur’ân-ı Kerîm’in dörtte birini okumuş gibi sevâb verilir. Ondan şeytanlar uzaklaşır, şirkten uzak olur ve kıyametin şiddetinden emin olur.” (Beyzâvî)

“Yatarken, Kâfirûn sûresini okumak, Allah’a şirk koşmaktan alıkoyar.”
“Kâfirûn sûresini, İhlâs, Felak ve Nâs sûreleri ile birlikte okuyanın rızkı artar, hâli düzelir.”

İmâm-1 Rabbânî hazretleri buyuruyor ki: “Her türlü şerden korunmak için ve sıkıntılı zamanlarda Kâfirûn, Ihlâs, Felak ve Nâs sûrelerini çok okuyunuz.”

Kâfirûn sûresini, sabah akşam ve uyurken okuyan şirk ve küfürden berî olur.

Müfessirler bu sûrenin faziletiyle ilgili olarak Hz. Peygam­ber’in, “Kul hüvellahu ehad Kur’an’ın üçte birine denktir, Kul yâ eyyühel-kâfirûn ise dörtte birine denktir” buyurduğunu; Sahâbe’den birine, “Uyumak üzere yatağına yattığında Kul yâ eyyuhel-kâfirûn sûresini oku; bunu okursan şirk inancına sapmaktan korunursun” dediğini naklederler

 

(Kaynak: Surelerin Esrarı Muhammed Hikmet)

Kevser Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.