Kadir Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
Kadir Sûresi; Mushaftaki sıralamada doksan yedinci, iniş sırasına göre yirmi beşinci sûredir. Abese sûresinden sonra, Şems sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Bir rivayete göre müfessirlerin çoğu Medine’de indiğini söylemişlerdir
Kadir ne demek?
Mekke döneminde inmiştir. 5 âyettir. Sûre, Kadir gecesini anlattığı için bu adıalmıştır. Kadr, azamet ve şeref demektir.
Kadir Sûresinin Konusu
Kur’an’ın Kadir gecesinde indirildiği bildirilmekte ve bu gecenin önemi anlatılmaktadır.
Kadir Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları
Hadîs-i şeriflerde buyuruluyor ki: “Her kim, abdest aldıktan sonra, “Kadir” sûresini bir kere okursa, Hakk Teâlâ, o kimseyi Sıddîklardan yazar. İki kere okursa, şehîdlerden yazar. Üç kere okursa, Peygamberlerle haşreder.”
“Beni rüyâsında görmek isteyen kimse; Cuma gecesi, dört rekât namaz kılıp, her rekâtındâ Fâtihâ-i şerîfe ile Duhâ, Elem Neşrah, Kadir ve Zilzâl sûrelerini okusun! Sonra bana yetmiş defâ salâvât-ı şerîfe getirsin. Yetmiş defâ istiğfâr da edip uyursa, beni rüyâsında görür.”
Cuma namazından hemen sonra, 2 rekât Allah (c.c.) rızâsı için namaz kılıp, 1000 defâ Kadir sûresini okuyan, Peygamber Efendimizi (s.a.v) rüyâsında görür.
Her müşkülün halli ve her türlü zor durumdan kurtulmak için, Kadir sûresi 21 defâ okunur.
İmâm-1 Âzam “İsm-i Âzam”ın Fâtihâ, Âyete’l Kürsî ve Kadir sûresinde olduğunu beyân etmişlerdir.
Fâtihâ, İhlâs, Âyete’l Kürsî ve Kadir sûrelerini okuyup, sonra kıbleye dönerek duâ edenin duâsını, Allah (c.c.) şüphesiz kabûl buyurur.
Meyyit defnedilirken, yedi sûreyi okumak müstehabdır. Bu yedi sûre, Kadir, Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Muâvizeteyn ve Fâtihâ sûreleridir.
Alak Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları