enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbullular Dikkat! Artık minibüslerde nakit ödeme kalkıyor! İşte detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yürüttüğü proje kapsamında minibüslerde nakit para kullanımı yerine artık İstanbul Kart ile ödeme sistemi başlatıyor.

İstanbullular Dikkat! Artık minibüslerde nakit ödeme kalkıyor! İşte detaylar
2 Mart 2024 19:46
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma alanında yeni bir dönemi başlatıyor. İBB tarafından hayata geçirilen proje kapsamında “Ücret Entegrasyon Projesi” uygulanmaya başlanıyor. Bu proje, minibüslerden otobüs klasmanına geçen 9 araçta başlamış olup, kısa bir süre içinde İstanbul genelinde tamamen yaygınlaştırılacak.

YOLCULAR İNDİRİMLİ HİZMET ALABİLECEK

Bu gelişme sonrası İstanbul’un toplu taşıma sistemi, ücret entegrasyonu ile tamamen bütünleşmiş olacak ve bu sayede minibüs yolcuları da ücretsiz veya indirimli hizmetlerden faydalanabilecekler.

İBB Arnavutköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Ücret Entegrasyon Projesi” tanıtımı toplantısında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Akgün, kurdukları altyapı sistemini İstanbul’un geneline yayılacağını söyledi.

Bu sayede İBB olarak hem İstanbul halkına konforlu entegre bir ulaşım hizmeti vermek hem de ulaşım esnafının sorunlarını çözmek için çalıştıklarını dile getiren Gürkan Akgün, artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla ve otobüsle tam entegre olacağını belirtti.

Ücret entegrasyonundan ise ilk olarak 17+1 koltuk kapasitesi kullanan araçlar yararlanabilecek.

İstanbullular Dikkat! Artık minibüslerde nakit ödeme kalkıyor! İşte detaylar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.