enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbul Milletvekili Kastamonulu Hemşehrimiz Avukat Rabia Kalender İlhan Kimdir?

Rabia İlhan; Ak Parti İstanbul teşkilatında uzun yılardır aktif ve en son olarak Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti İstanbul 1. Bölge vekil adayı olan ama seçilemeyen hemşehrimiz 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde İstanbul 2.nci bölgeden milletvekili seçilerek parlementoya girmiş oldu

İstanbul Milletvekili Kastamonulu Hemşehrimiz Avukat Rabia Kalender İlhan Kimdir?
5 Haziran 2023 12:55
A+
A-

 Avukat Doktor Rabia Kalender İlhan;  1981 Kastamonu Seydiler Sabuncular köyü doğmuştur.

2003 İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bremen Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku’nda yüksek lisansını ve yine aynı üniversitede Avrupa Birliği ve Türkiye’de Kamu Özel Ortaklıkları Hukuku’nda doktorasını tamamladı. 2005-2015 yılları arasında Yurtdışında ikamet etti.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevini ifa etti. Çeşitli Sivil Toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı.

AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa eden İlhan 27 Ocak 2019 tarihi itibariyle İl kadın Kolları Başkanı olmuştur. . 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı oldu ve milletvekili seçilerek TBMM’ye girmiş oldu. Rabia İlhan evli ve iki çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 

Bu özel haberi siz değerli okuyucularımız için 37 haber adına Kastamonu Haber ekibimiz hazırladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.