enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ispanağın Sağlığa 6 Faydası (Ispanağın Faydaları Nelerdir?)

Ispanak besin açısından oldukça zengin bir yeşilliktir.

Ispanağın Sağlığa 6 Faydası (Ispanağın Faydaları Nelerdir?)
31 Ağustos 2022 12:20
A+
A-

Ispanak günlük A vitamini hedefinin %160’ından fazlasını ve hem bağışıklık fonksiyonunu destekleyen hem de sağlıklı cildi destekleyen C vitamini için yaklaşık %40’ını sağlar. .
Ispanak ayrıca, kırmızı kan hücrelerinin ve DNA’nın oluşmasına yardımcı olan bir B vitamini olan folatın günlük ihtiyacının %45’ini içerir. Ve ıspanak, daha az miktarda diğer B vitaminleri ile birlikte hem demir hem de magnezyum için günlük hedefin %15’ini, potasyum için %10’unu ve kalsiyum için %6’sını sağlar.

Nemlendirmeyi Artırır

Suyu ve diğer içecekleri yudumlarken su içmenin tek yolu olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yemek, bu hedefe ulaşmanıza da yardımcı olabilir. Ispanak neredeyse tamamı su olan bir sebzedir. Ekstra H2O için gün boyunca öğünlerinize ve atıştırmalıklarınıza ekleyin.

İştahı Engeller

Çalışmalar, ıspanak gibi bitkilerden elde edilen thylakoid özlerinin iştahınızı azaltabileceğini öne sürüyor. Bunun nedeni, açlık hormonu seviyelerini düşürmeleri ve sizi tok hissettiren hormonları yükseltmeleridir.

Demir Eksikliği Anemi Riskini Azaltır

Ispanak, kırmızı kan hücrelerinin vücudunuzun farklı bölgelerine oksijen getirmesine yardımcı olmak için ihtiyacınız olan bir mineral olan vejetaryen bir demir kaynağıdır. Çok az demiriniz olduğunda, demir eksikliği anemisi alırsınız. Bu durum kendinizi zayıf hissetmenize, baş dönmesine ve nefes almada zorluk çekmenize neden olabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Ispanak, bağışıklık sisteminizi destekleyen E vitamini ve magnezyum gibi vitamin ve minerallere sahiptir. Bu sistem sizi hastalığa neden olan virüs ve bakterilerden korur. Ayrıca vücudunuzu toksinler gibi size zarar verebilecek diğer şeylerden korur.

Gözleri Sağlıklı Tutar

Lutein ve zeaksantin, ıspanakta bulunan ve uzun süreli göz rahatsızlıklarına sahip olma şansınızı azaltan karotenoidlerdir. Örneğin, C vitamini gibi katarakt olma olasılığınızı düşürürler. Ayrıca iyi görmeyi destekleyen ıspanaktan tonlarca A vitamini alırsınız.

Kalp Damar Sağlığını Destekler

Ispanak bir inorganik nitrat kaynağıdır, bu da araştırmalara göre kalp hastalığına yakalanma şansınızı azaltabilir. Araştırmalar, diğer faydalarının yanı sıra kan basıncınızı düşürebileceğini ve atardamarlarınızı daha az sertleştirebileceğini gösteriyor. Ayrıca ıspanaktan potasyum alırsınız, bu da kalbinizin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.