enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İphone’da vakit kazanmanıza yardımcı olacak 4 İphone ayarı

Her gün biraz zaman kazanmak için iPhone’unuzda değiştirebileceğiniz 8 ayar gösteriyoruz.

İphone’da vakit kazanmanıza yardımcı olacak 4 İphone ayarı
27 Ağustos 2022 22:31 | Son Güncellenme: 27 Ağustos 2022 22:40
A+
A-

Bahsettiğimiz gibi, İphone’unuzda değiştirebileceğiniz birçok ayar olmasına ve sonuçta her kullanıcının hangi ayarları özelleştireceğini seçmesi gerektiğine rağmen, bazılarını toplamayı seçtik. Değiştirebileceğiniz En İyi 8 iOS Ayarı , günün sonunda ve telefonunuzu kullanırken biraz daha zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır.

1-)İ htiyacınız olan her şeyi kontrol merkezine ekleyin ve temel bilgileri saklamayın

İphone’un kontrol merkezi , terminalin en kullanışlı yönlerinden biridir. Varsayılan olarak, bağlantı veya ekran parlaklığı veya ses düzeyi gibi özelleştirmeler gibi kullanılabilecek bazı hızlı eylemleri içerir. Ancak, aynı fonksiyona daha birçok fonksiyonu entegre etmek mümkündür .

Bunu yapmak için sadece Ayarlar’a gitmeniz ve “Kontrol Merkezi” seçeneğini seçmeniz yeterlidir . Dahil edilen kontrollerin listesi, daha önce yerleştirmiş olduğunuz iPhone’unuzun kontrol merkezi için seçebileceğiniz tüm mevcut seçenekleri gösterecek olan “Diğer kontroller” bölümü ile birlikte görüntülenecektir. .

Ayarlardan, iPhone’un kontrol merkezinde neyin gösterileceğini seçme olanağına sahipsiniz.

Örnek olarak, düşük güç modu , ekran kaydı, sessiz mod, Shazam müzik tanıma ve daha birçok işlem gibi kullanışlı kontroller ekleme seçeneğiniz vardır. Mevcut olanların hepsini keşfedin ve cihazınıza verdiğiniz kullanıma göre günlük hayatınızda en yararlı olanları ekleyin.

2-) En sevdiğiniz uygulamalardan ihtiyacınız olan özelliklere hızla erişin

Apple tarafından iPhone 6s ile birlikte tanıtılan sonraki tüm iPhone modellerinde, 3D Touch’ı kullanarak veya uyumlu uygulamalara uzun süre basarak zamandan tasarruf etme olanağı vardır. Belirli bir uygulamanın simgesini basılı tutarsanız, kolayca kullanılabilecek bazı hızlı eylemler görüntülenebilir.

Normalde , belirli hizmetlere veya uygulamaların alanlarına doğrudan erişim olacaklardır . Telefonunuzu kullanırken zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, en çok kullandığınız uygulamalar için mevcut olan erişimleri hafızaya alın ve ana ekrandan sadece uzun bir basış ile istediğiniz bölüme erişim seçeneğiniz olacaktır . 3D Touch teknolojisine sahip bazı eski modellerde, algılanması için basılı tutmanın yanı sıra ekrana daha fazla basınç uygulanmalıdır.

Bir iPhone uygulamasını basılı tutarsanız, bazı bölümlerine hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

3-) Maske taksanız bile iPhone’un kilidini açın

COVID-19 pandemisinden sonra maske kullanımına her geçen gün alıştık. Sorun şu ki, hızlı bir şekilde kilidini açmak için yalnızca Face ID kullanan yeni tasarımlardan birine sahip bir iPhone’unuz varsa, varsayılan maskeyle çalışmaz.

Face ID ile yüz kilidi açmanın avantajlarını hesaba katarsak, iPhone’u her kullanmak istediğinizde kodu girmek zorunda kalmanız pek pratik değil. Ancak gerçek şu ki maske ile çalışmaması çok rahatsız edici olabiliyor. Yine de, bir iPhone 12 veya daha yenisine sahipseniz, bu bir sorun olmayacaktır .

Ayarlara girdiğinizde, “Face ID and code” bölümünde “Face ID with Mask” seçeneğini bulacaksınız . Etkinleştirirseniz, maske taksanız bile yüzünüzü kullanarak iPhone’un kilidini açabilirsiniz. Bu olduğunda, telefon sizin olup olmadığınızı net bir şekilde belirleyemiyorsa, büyük olasılıkla bir yöne bakmanızı veya konumu değiştirmenizi isteyecektir, ancak yine de her seferinde kodu girmek zorunda kalmaktan daha rahattır. .

“Maskeli Yüz Kimliği” seçeneğini etkinleştirerek, yüz ile her durumda iPhone’un kilidini açmak mümkündür.

4-) İhtiyacınız olan her şeyi sabitleyin

Mesajlar, notlar veya posta (diğerlerinin yanı sıra) dahil olmak üzere Apple uygulamalarında, herhangi bir öğeyi sola kaydırırsanız, onu en üste sabitleyebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan raptiye butonuna basmanız yeterli olacak ve ihtiyacınız olan sohbete veya mesaja istediğiniz zaman çok daha çevik bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.