enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bluetooth’u Sürekli Açık Tutarsanız Ne Olur?

Bluetooth, diğer cihazları akıllı telefonunuza bağlamak için kullanıldığı için günlük kullanım aracı olarak kendini kanıtlamıştır. Telefonunuza Bluetooth ile bağlanabilen kablosuz kulaklıklar ve akıllı saatler de böyledir.

Bluetooth’u Sürekli Açık Tutarsanız Ne Olur?
27 Ağustos 2022 22:21
A+
A-

Birçok kullanıcının sürekli açıp kapatmaktan kendinizi kurtarmak için her zaman açık bırakmayı tercih etmesi normaldir .

Ancak gerçek şu ki, Bluetooth’u açık tutmaktan iyi bir şey gelmiyor. Cep telefonunuzun Bluetooth özelliğini neden devre dışı bırakmamanız gerektiğine bakacağız.

Cep telefonunuzun Bluetooth özelliğini açık bırakmamanız için nedenler

Bluetooth oldukça kullanışlı bir araçtır, ancak onu her zaman açık tutmanın bazı riskleri vardır:

Cep telefonunuzun şarjı daha hızlı tükenecek

Bu en bariz sonuç olabilir. Cep telefonunuzun Bluetooth’unun kalıcı olarak açılmasıyla güç tüketimi daha yüksek olacaktır. Bu teknoloji zamanla gelişmiş olabilir, ancak yine de aşırı olabilen kaynakları tüketir. Ayrıca Bluetooth’u doğrudan kullanmıyor olmanız da önemli değil, yalnızca açık olması pilinizin daha hızlı bitmesine yardımcı olacaktır.

Güvenliğinizi ve gizliliğiniz risk altına girebilir

Bluetooth, kişisel bilgilerinize erişmek için bir köprü olabilir . Bilgisayar korsanları, bilgilerinizi görüntülemek için bu bağlantıyı kullanabilir ve cep telefonunuza erişmeyi başarırlarsa, kolayca kontrol edebilir veya kişisel verileriniz risk altına girebilir.

Verilerinizi sürekli paylaşacaksınız

Bluetooth’unuz açık olduğu sürece veri gönderecektir. Bunun nedeni, Bluetooth’un açık olması , diğer cihazların bağlanabilmesi için sürekli olarak sinyal göndermesidir . Ve bunun olması için, UUID’yi periyodik olarak göndermelisiniz.

UUID, diğer cihazların bağlanmasına izin veren evrensel olarak benzersiz bir tanımlayıcıdır. Ancak, birinin UUID’nizi aşması durumunda , kullanıcı için bir tehlike oluşturan cihazınızı da bulabilir.

Peki Cep telefonunuzda Bluetooth’u kapatmanın faydaları

Bluetooth’unuzu yalnızca kullanırken açık tutarsanız, bazı avantajlardan yararlanabilirsiniz:

  • Pilden tasarruf edeceksiniz: Bluetooth’u açık tutarak sürekli bilgi gönderiyor olacaksınız ve bu da cihazınızın gereğinden fazla çalışmasını sağlayarak pilin daha hızlı tüketilmesine neden oluyor. Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için uygulayabileceğiniz başka ipuçları olsa da, Bluetooth’u her fırsatta kapalı tutmak iyi bir başlangıçtır.
  • Güvenliğinizi ve gizliliğinizi artıracaktır: Bluetooth’u açık tutarak kendinizi farklı saldırılara maruz bırakırsınız.
  • İstenmeyen cihazlarla bağlantılardan kaçınırsınız: Bluetooth’unuzu açık tutarsanız, herhangi biri size cihazınızla eşleştirme isteği gönderebilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.