enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İp Atlamanın Faydaları (İp atlamak kaç kalori yakar?)

İp atlamanın faydaları zayıflamak isteyenler tarafından merak edilirken “İp atlamak kaç kalori yakar?” sorusuna cevabı araştırılıyor. İşte ip atlamanın faydaları ve kaç kalori yaktığı…

İp Atlamanın Faydaları (İp atlamak kaç kalori yakar?)
5 Haziran 2022 11:37 | Son Güncellenme: 5 Haziran 2022 11:38
A+
A-

İp atlama en kullanışlı, en basit ve en verimli ev egzersizidir. İp atlamanın sağlığa sayısız faydası vardır. İp atlamak, dayanıklılığınızı, dengenizi ve koordinasyonunuzu arttırmanın harika bir yoludur. İp atlama, biraz kardiyo yapmak için mükemmel bir fırsattır, ancak bunun aynı zamanda koordinasyonunuzu ve ritminizi geliştirmenize de yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?

İlginç bir şekilde, ip atlamak bacaklarınızı, omuzlarınızı, kalçalarınızı, karnınızı ve kollarınızı güçlendirirken her dakika 10 kalori yakabilir. Sadece ip atlayarak kilo veremezsiniz. İp atlama genellikle metabolizmayı hızlandıran bir diyet ve egzersiz planının bir parçasıdır.

İp Atlamak kaç kalori yakar?

Şaşırtıcı bir şekilde ip atlamak, omuzlarınızı, bacaklarınızı, karnınızı, kalçalarınızı ve kollarınızı güçlendirirken 5 dakikada 50 kalori yakabilir. Ortalama olarak, 15-20 dakikalık seanslarda günde 200 – 250 kalori yakabilirsiniz. Hızlı yürümekten daha iyi çalışır.

İp atlamanın avantajları

İp atlamanın kanseri önlemeden kilo vermeye kadar birçok avantajı vardır. Kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olur ve kardiyovasküler sistemi güçlendirir.

  1. Dayanıklılığı artırır ve yorgunluğu giderir

Sürekli çalışmanın bir sonucu olarak bitkin olabilir veya dayanıklılığınızı kaybedebilirsiniz. Atlamak, dayanıklılığınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Düzenli olarak ne kadar çok atlama yaparsanız, o kadar fazla dayanıklılık kazanırsınız. Atlama aralığında düzenli egzersiz, yorgunluktan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

  • Kalp sağlığını iyileştirir

İp atlamak en iyi aerobik aktivitedir çünkü bu kalp atış hızınızı artırır. Bu, kalp krizi ve felç riskini büyük ölçüde en aza indirecektir.

  • Fiziksel esnekliği artırır

İp atlamak vücudunuzu rahatlatır ve esnetir. Zıplamak kaslara çok fazla güç verir ve aynı zamanda onları rahatlatır. Bu nedenle bir sporcunun antrenman programına dahil edilir.

  • Zihinsel refahı artırır

Kaygı ve depresyon, orta hızda ip atlayarak azaltılabilir. Kan dolaşımını teşvik ettiği için hem beyin hem de vücut egzersizden yararlanır.

  • Konsantrasyonu İyileştirir

Hedefinize odaklanmanızı sağlayacak aerobik egzersizlerden biri de atlamadır.

İp atlayarak gevşeyebilirken dikkatinizi de artırabilirsiniz.

  • Koordinasyonu İyileştirir

Düzenli atlama, çevikliğinizi ve aziminizi artırır.

  • Göbek yağını azaltır

Kilo vermenin önündeki en büyük engellerden biridir. İp atlamak ise bu konuda size yardımcı olabilir. Yüksek yoğunluklu interval antrenman egzersizi, diyet dışında karın kaslarınızı güçlendirirken fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur.

  • Akciğer sağlığınızı iyileştirir

İp atlama, kan akışını ve solunumu artırarak akciğer kapasitesini artırır.

  • Kemik gücünüzü artırır

İp atlama, kemik yoğunluğunu artırır ve kemiklerinizi güçlendirerek osteoporoz riskinizi en aza indirir.

  •  Cildinize sağlıklı bir parlaklık verir

Egzersiz sonrası elde ettiğiniz parıltı, görebileceğiniz en güzel parıltılardan biridir.

Atlama, cildinizi genç, pembe ve canlı tutmanın harika bir yöntemidir.

İp atlamanın kilo verme avantajları

Ağırlığı azaltmak için çeşitli stratejiler vardır ve ip atlamak en etkili olanlardan biridir. Yine de tek başına ip atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz; ayrıca iyi planlanmış bir diyete, kilo verme hedeflerine, kendini adama ve yüksek düzeyde aktiviteye ihtiyacınız olacak. Egzersize başlamadan önce, yaşınız, önceki hastalıklarınız/ameliyatlarınız ve kilo verme hızınızı etkileyebilecek diğer şeyler gibi diğer bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız.

Her gün 30 ila 60 dakika ip atlayarak yaklaşık 200-300 kalori yakabilirsiniz. Yeni başlayanlar ise bunu 30 dakika boyunca düz bir şekilde gerçekleştiremeyebilir; dayanıklılığınızı artırmak için zamana ihtiyacınız olabilir.

İp atlama, vücudunuzun tüm kaslarını çalıştırır. Egzersiz daha fazla kalori yakar ve kilo vermeye yardımcı olur. Acemi olarak düşük yoğunluklu atlamalarla başlayabilir, kontrol ve koordinasyon kazandıkça yoğunluğunuzu istediğiniz gibi artırabilirsiniz. Atlarken, kilo vermek için aşağıdaki maddeleri aklınızda bulundurun.

  • Atlamak, tüm vücudunuzda kilo vermenize yardımcı olabilir.
  • Her an single yapabilir ve farklı yoğunlukları keşfedebilirsiniz.
  • İp atlama ipi ucuzdur ve herhangi bir özel ekipman gerektirmez.
  • Dengeli bir diyeti atlamak ve düzenli bir programa bağlı kalmak, kilo vermenizi yavaşlatacaktır.

İp Atlama Güvenlik Önlemleri

  • İp atlamadan önce en az 10 dakika ısın.
  • Yaralanmaları önlemek için şok emici çoraplar giyin.
  • Egzersiz yaparken göğüslerinizi desteklemek için spor sutyeni giyin.
  • Antrenmanınızdan önce ve sonra elektrolitli su için.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.