enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

iOS 16, Android’in ideolojisini benimsiyor

iOS 16’daki gelişmiş değişiklikler, Apple’ın Android ideolojisine bağlılığını gösteriyor.

iOS 16, Android’in ideolojisini benimsiyor
2 Temmuz 2022 10:43 | Son Güncellenme: 2 Temmuz 2022 10:45
A+
A-

iOS 16, şirketin Google’ın mobil işletim sistemi Android’in temelini oluşturan felsefi kavramları benimsediğini gösteriyor. iOS ve Android tartışması insan uygarlığından önce gelir. Bu herkesin meselesi. Yetişkinler başkalarının farklılıklarını kabul eder. Bunları zevkimiz dışında eleştirebiliriz. Apple, son yıllarda mobil işletim sistemini yavaş yavaş serbest bırakıyor. 

Bu fikir, iOS 16’da açıktır. Bu, Android kullanıcılarını etkileyebilir. Bu sürüm, Apple’ın gelişmiş değişiklikler ve daha fazlasıyla Android ideolojisine olan bağlılığını gösteriyor iOS’ kilit ekranı efsane olmuştur. Kilit sürgüsünü kim unutacak?

Sezgisel bir kullanıcı arayüzü, dinamik arka planlar ve paralaks efekti sunar. Eskiden her iPhone benzer bir ekrana sahipti. Kullanıcılar kendilerini yalnızca duvar kağıtları aracılığıyla ifade edebiliyorlardı. Ayrıca şunu da okuyun: Apple’ın WWDC’de duyurduğu ve Android’de olmasını istediğimiz 9 şey iOS 16, iPhone’un kilit ekranını yok eder. Tüketicilere kendi vizyonlarını yaratmaları için araçlar sunar. Gördüğüm en az Apple benzeri işletim sistemi özelliği ve geleceğini görmedim.

Apple, kullanıcıları ön ayarlarla kısıtlar. iOS 16’daki kilit ekranı, özelleştirilebilir yazı tipleri ve bir renk seçici ile kişiselleştirilmiştir. Yeni duvar kağıdı ile artık normal değil. Bir derinlik efekti ve emoji duvar kağıdı üreticisi içerir. Kullanıcıların seçenekleri olmalı ve araçlarıyla yaratıcı olmalıdır. Android’in kilit ekranı widget’larını özlüyorum. Telefonumun kilidini açmadan hava durumunu, sonraki alarmı veya randevuyu/hatırlatıcıyı kontrol edebildiğimi hatırlıyorum. İOS’ta sağa kaydırmak, Widget’lar sayfasını açar. Birincil ekran daha uygundur.

Bu ayrıntıları görmek için kaydırmak veya dokunmak istemiyorum. iOS 16, üçüncü taraf kilit ekranı widget’ları ekler. Kilit ekranı boyutu ve konumu özelleştirilebilir. iPhone 14 Pro sürümleri Her Zaman Ekranda (AOD) sunabilir. Bu, ekran kapalıyken widget’ları görünür tutar. Bu, iOS’u bu alanda değerli bir Android işletim sistemi yarışmacısı yapacaktır. Elma, geç kaldın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.