enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hakkı Köylü 3 Dönem ve 65 Yaştan “İSTİSNA” (mı?)

Ak Parti kurulurken Fazilet Partisi gelenekçi veya aksaçlılardan ve mevcut parti liderlerinin 70 yaş ve üstü olmalarından dolayı tüm görevlerde 3 DÖNEMİ kuralı getirmişler ve çok iyi de algı yaparak hem anlatıp hemde parti tüzüğüne de koyuvermişlerdi.

Hakkı Köylü 3 Dönem ve 65 Yaştan “İSTİSNA” (mı?)
2 Temmuz 2022 09:13 | Son Güncellenme: 2 Temmuz 2022 13:47
A+
A-

Ak Partiyi kuranlar o zamanlar 45-50 yaşlarında idi. Erbakan başta olmak üzere, Demirel ve Ecevit ise 75 yaşlarında idi.

Yaş 50 iken kimse 20 yıl iktidardan kalınabileceğini veya 70 yaşa gelineceğini öngörememişlerdi herhalde.

Onun için psikolojik üstünlüğü ele geçirmek ve ALGI oluşturmak için 65 Yaşından sonra “DEVLETTE GÖREV ALINMAMASI” tezini savunuyorlar ve de YAŞ YETMİŞ İŞ BİTMİŞ diyorlardı.. Bu tez halkta da karşılık buluyordu bir şekilde..

KONU AK PARTİ OLUNCA “YAŞ YETMİŞ İŞ BİTMEMİŞ” Mİ OLUYOR?

65 YAŞ üstünün görev alması durumunda 70 yaşında görev yapacağını ve bunun yanlış olacağını savunan o gün ki Ak Partililer şuan da 70 YAŞ sınırına geliverdiler. Allah sağlık sıhhat versin.

Anayasa’ya Cumhurbaşkanı 2 dönem görev yapar kuralı koymuşlar. Koyanlarda Ak Partililer, şimdi itiraz edenlerde Ak Partililer…

Kendi yaptıkları yasayı bile düzgün yapamamışlar. Çünkü POPÜLİZM yapmaktan geleceği hiç düşünmemişler. Veya düşünmüşler ama TARTIŞMA olmadan yaşayamayız hatta seçim kazanamayız diye düşünmüşte olabilirler bilemem.

2017 yılında kabul edilen referanduma veya daha sonra çıkarılan kanunlarda bu durum düzeltilebilirdi ama nedense hiç teşebbüs edilmedi.

Hem kendi Parti tüzüklerine koydukları 3 dönem kuralına uymayanlar Anayasaya niye uysunlar ki?

“Bekarken Karı Boşamak Kolaydır” ya; işte Ak Partiye de muhalifken her şey kolay geliyordu.

Sözde; Onlar Erbakan, Demirel ve Ecevit gibi koltuk sevdalısı olmayacaklardı. Yaş 65’e geldi mi hemencecik bırakıvereceklerdi. Çünkü o gün 45-50 yaşlarında idiler. Nerden bilsinler ki iktidarda 70 yaşına geleceklerini?

KASTAMONU’DA 3 DÖNEM VE 65 YAŞ KURALINDAN MUAF TUTULUYOR!

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü Ak Parti kurulduğundan bu tarafa milletvekili.. Hani 3 dönem kuralı nerde kaldı o zaman? Hatta 1948 doğumlu yaşta 74 olmuş. Mevlam sağlık sıhhat versin.

Haa bir seferinde şöyle bir şey oldu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde aday yapılmamıştı. Herhalde TBMM bu duruma isyan etmiş olmalı ki hükümet kurulamayınca 1 Kasım seçimlerinde 1.nci sıradan tekrar aday gösteriliverdi. Tekrar sıfırdan başlayan sayın Hakkı Köylü, daha sonraki dönemlerinde de 3 dönem ve 65 Yaş kuralına takılmadığından hala milletvekili olarak devam ediyor.

Ve son zamanlardaki vaziyete bakılırsa Ak Partide tekrar 1.nci sırayı almak için sahalara çıkmış görünüyor. Sahalara diyorum çünkü sayın Hakkı Köylü soy ismi Köylü olmasına rağmen çok köylere ve hatta ilçelere gitmeyi pek tercih etmez. Bu görevi kıdemsiz veya yeni vekillere yaptırır. Ama son günlerde bazı ilçelerde görmeye başlayınca seçim zamanı gelmiş demekten kendimi alamadım.

Sayın Hakkı Köylü ile ilgili iki tane anım var onları yazmadan önce şunu belirtmek isterim.

Sayın Hakkı Köylü iyi hukukçudur. Anayasa Komisyon başkanlığı vb. bir çok görevlerde yaptı yapıyor da…Acaba diyorum. Ak Parti tüzüğünü veya Anayasayı yaparken “AGAYA BELEŞ” falan mı yazdı acaba? Yani her kuraldan muaf tutulunca aklıma sadece bu geliyor.

2000 yılında kurulurken 3 DÖNEM ve 65 YAŞ şartı getirip şimdi bunlara uymamak ve kural tanımamak milletin aklıyla alay etmek değil mi sizce?

Sayın Hakkı Köylü’nün 3 dönemi 7 Haziran 2015 seçimlerinde sona ermiştir. Ondan sonrası hem Ak Parti teşkilatlarıyla, hem Kastamonulularlar hem de bu milletin aklıyla alay etmek demektir.

Ak Partinin yaptığı; 3 defa rahat rahat “Boş ol- Boş ol – Boş ol” deyip sonra hiç bir şey olmamış gibi evliliğe devam etmektir.

Hadi Enflasyonu, cari açığı, işsizliği, faizi, üretimi çözmeyi beceremediniz.

Gurbettekilerle 1 MİLYON Nüfusu olan ve çok övündüğünüz binlerce ÜYELERİNİZ arasında Kastamonu’da ikinci bir Hakkı Köylü yetiştirmeyi de mi beceremediniz çok merak ediyorum?

Bağıra bağıra seçilme yaşını 18’e indirip 20 yıldır bir tane genç (yine de 18-20 olmasında) yetiştirememek ve bir kişiye mahkum olmak neyin nesi arkedeş ya.

3 Dönemi kuralı koyunca hiç eğip bükmeyeceksin arkadaş. Yok 7 Haziranda aday olmadığı için 3 dönem sona ermişti, yok bir dönem ara verdiği için tekrar aday oldu vb. aldatmacalara gerek duyulmaması gerekir.

Kastamonu’da toplam 20 ilçe var. İlçelerle Kastamonu arası bir kaç ilçe hariç 2 saat sürüyor. Tarım kenti olduğundan sıkıntıları da bitmiyor.

Sayın Hakkı Köylü bürokrasiden gelen bir insandır. Halkla, vatandaşla hatta kendi teşkilatlarıyla bile iletişimi çok iyi değildir.

Onun için zaten 3 milletvekili olan Kastamonu; birde bu şekilde vekil çıkarınca maçın henüz ilk dakkasında bir futbolcusu kırmızı kart yemiş futbol takımına dönüyor. Seçimlere kadar hiç ortalıkta görünmüyor. Belki de TBMM’de işleri ve görevi çok yoğundur.

Onun için en azından bundan sonra sayın Hakkı Köylü gibi vekiller Ankara veya İstanbul’dan vekil yapılsınlar ki Kastamonu olarak daha maçın başında kırmızı kart yemekten kurtulalım artık.!

Kastamonuluların; gecenin 02:00’sinde arayabileceği, dertlenebileceği veya silahının ruhsatını çözebileceği bir vekil istiyor benden söylemesi..

HAKKI KÖYLÜ VE ANILAR

1 Kasım 2015 seçimlerinde Saadet Partisi milletvekili adaylık çalışmaları için Hanönü ilçemize gitmiştik. Her zaman ki gibi sayın Hakkı Köylü’de Ak Parti birinci sıradan aday idi.

Çalışmalarda herkesle konuşup dertleşiyoruz. Bir amcayla karşılaştığımızda konuşurken konu Hakkı Köylü’ye gelince şunu söylemişti. “Daha Hakkı Köylü’yü Dünya gözüyle Hanönü’de göremedim.” Belki de gitmiştir, amca görememişte olabilir bilemem artık.

Yine Devrekani ilçemizde pazar kurulan bir günde çalışmalar yapıyorduk. Pazarın kenarında sakallı bir amcayla karşılaştım. Kendimi tanıtıp Erbakan’ın partisi Saadet Partisi adayıyım diyerek dilim döndüğünce bir şeyler anlatıp doğal olarak oy istemiştim. Yaşlı ve sakallı amca çok güzel bir uslupla ne dese beğenirsiniz?

“Evladım ben size oy verirdim ama ben Hakkı Köylü’nün babasıyım” Karşısındakini kırmadan, dökmeden, incitmeden ancak bu kadar güzel bir cevap verilebilirdi.

Yaşıyorsa Allah Sağlık, sıhhat ve afiyet versin Sadık amcamıza..

Vesselam…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.