enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İLK KEZ O TARIM KREDİ KOOPARATİFİ) MARKETE GİTTİM AMA FARK GÖREMEDİM YA SİZ

Devamlı marketlere giden biri olarak şunu peşin olarak söyleyeyim ben hiç bir fark göremedim. Patates, Soğan, Şeker, Çay, Yağ, Yumurta, Makarna, Zeytin, Salça ne varsa resmini çektim ve bazılarını aldım ama diğer marketlerden hiç bir fark göremedim.

İLK KEZ O TARIM KREDİ KOOPARATİFİ) MARKETE  GİTTİM AMA FARK GÖREMEDİM YA SİZ
25 Eylül 2021 17:03 | Son Güncellenme: 6 Ekim 2021 18:41
A+
A-

Son günlerde marketlere yönelik suçlamalar tüm hızıyla devam ediyor. Enflasyonun yükselişini ve fahiş fiyatların sebebini marketlere bağlayan yandaş medya artık çoklu marketleri zincirlerini hedef göstererek suçlamaya başlayınca Ülker Yönetiminden ve Şok marketlerin sahibi sayın Murat Ülker’de bu duruma sert bir tepki gösterdi.

Murat Ülker’in yaptığı açıklama özet olarak “Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Milletin aklıyla alay etmeyin… diyor.

Tabi bu fahiş fiyat eleştirilerine sayın CB Tayyip Erdoğan’da katılınca Bim- A101, Şok ve Migros hedef tahtasına oturuverdi.

Daha önce tanzim satışlarla enflasyonu düşürmeye çabalayan iktidar bunda başarılı olamayınca Bakanlığa bağlı Tarım Kredi Kooparatif ismiyle marketler açmaya başladı. Artık bir çok yerde görmeye başladık bu marketleri…

Tabi sayın CB ve iktidar tarafı fahiş fiyatlar nedeniyle marketleri suçlayınca bende DİREK BAKANLIĞA bağlı Tarım Kredi Kooparatifin marketine gideyim de hem siftah yapayım hem de fiyatlara bir göz gezdireyim dedim ve ilk kez gidip alışveriş yaptım.

BEN FARK GÖREMEDİM YA SİZ?

Devamlı marketlere giden biri olarak şunu peşin olarak söyleyeyim ben hiç bir fark göremedim. Patates, Soğan, Şeker, Çay, Yağ, Yumurta, Makarna, Zeytin, Salça ne varsa resmini çektim ve bazılarını aldım ama diğer marketlerden hiç bir fark göremedim.

Hani atletizmde favori atletlerin yarışın temposunu ayarlaması için Tavşan Atletler vardır ya Tarım Kredi Kooperatif marketleri de favori marketlerin Tavşan marketi gibi sanki hatta gibisi fazla

ŞİMDİ SORALIM BAKALIM

Eğer en üst perdeden sayın CB’na marketleri suçlattırıp enflasyon ve zamlardan bunları sorumlu tutturuyorsanız direk Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde neden fiyatlar aynı peki?

Bunun cevabını vermeleri gerekir. Diğer marketlerde

* 1 kğ çay 35-40₺
* 5 Litre Yağ 65-70₺
* 1 kğ Şeker 5₺
* 1 teneke Salça 7,5₺
* 1 paket makarna 2.5₺
* 30’luk yumurta 25-30₺
* Patates 2.5₺
* Soğan 1,5-2₺ aralığında

Tarım Kredi koooeratif marketinde aynı benzer fiyatlar var. O zaman suçlu marketler değilmiş demek ki! Çünkü öyle olsa Devletin marketinde fiyatlar benzer olmazdı değil mi?

Bu suçlamanın inandırıcı olması için yukarıdaki ürünlerin fiyatları Tarım Kredi marketinde yarı yarıya olsaydı bu görüş doğal olarak doğru ve haklı olabilirdi ama fiyatlar aynı maalesef.!

Ciğer burdaysa kedi nerde kedi burdaysa ciğer nerde misali

Sen DEVLETSİN!

Vergin olmayabilir.
Ürünü direk tüketiciden alabilirsin.
İşçi maliyetlerin düşük olabilir.
Nakliye sorunun olmayabilir.

Yani diğer marketlere göre çok daha avantajlısın bu noktada…

1- O zaman fiyatlar niçin aynı?
2- Madem fiyatlar aynı niçin diğer marketleri suçluyorsunuz!

 

EYLEM VE SÖYLEM FARKI

İktidarın yaptığıyla söylediği hiç bir zaman birbirini tutmuyor maalesef. Ürünlere niçin fahiş fiyat uygulandığını, Enflasyonun niçin yüksek çıktığını aslında bal gibi biliyorlar ama algı yapmaya çalışıyorlar. Boşunu uğraşmayın! Artık o algılarınızın hiç bir faydasını göremezsiniz. Algı yapmaya, sorunların üstünü örtmeye çalışacağınıza sorunlarla yüzleşin ve çözmek için çaba sarf ederseniz daha kazançlı çıkarsınız.

Daha düne kadar Ekonomimiz çok iyi diye bas bas bağıran Cem Küçük, Şevki Yılmaz, Abdulkadir Selvi ve bazı yazarlar artık marketlere girilmediğini dillendirmeye başladılar. Ha buda iyi bir gelişme en azından kabullenmeye başlamış oldular ama marketleri suçlayarak çözülmeyeceğini de öğrenseler çok daha iyi olur.

Diyelim ki dedikleri gibi marketler ve aracılar suçlu.. Peki bu sorunu çözecek kurum kim? Yine iktidarın çözmesi gerekmiyor mu?

Geçenlerde Kıvırcığın fiyatı 8-10₺ aralığındaydı gerçi şimdi de öyle de… İşi bilen bir abimiz Antalya haline bir adet kıvırcığın giriş fiyatı 1₺, İstanbul haline gelene kadar 6₺ oluyor ve pazarcı bunu 6₺’ye alıyor. En az 8-10₺’ye satması gerekiyor ve onlarda öyle yapıyor demişti.

Eğer sen YÖNETEN olarak o kıvırcığı İstanbul ve Ankara hallerine 1₺’den girmesini sağlayacak yasal düzenlemeler yapsaydın fahiş fiyatlardan da şikayetçi olmazdın!

İktidar 20 yılda TAM 190 kere “İHALE YASASI” değiştirmiş. Tek başına iktidarsın ve İstikrar demesini biliyorsun. İşine gelmeyen hatta kendi çıkardığın yasaları bile değiştiriyorsun da 20 yılda marketlerin ve aracıların at koşturamayacağı bir HAL YASASI NİÇİN ÇIKARMIYORSUN o zaman.!

Neden mi çıkarmıyor?

Çünkü çıkarırsa zamlara bahane bulamaz da onun için. Gerçi Akp’nin BAHANE BANK’ın da bahane çoook, nasıl olsa ona inanacak milyonlar var..!

İşimiz gereği sanayiye de, gıda ürünleri üretene de, toptancılara da, fabrikalara da gidip ziyaret ediyoruz.
Hepsinin ortak görüşü şu…

Ham maddeye hem de dolar bazında çok zam geliyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Geçen yıl Elektrik’e ve Doğalgaza 1.000 er₺ ödüyorduk, Bu yıl 2.000 er ₺ yani iki katı..

Hele bir de YEM ve GÜBRE fiyatlarına gelen ZAMLAR var ki tam evlere şenlik..!

Daha neler neler!

Eğer iktidar bu serzenişleri duymamaya devam ederse başına yazar kasa falan atılmaz belki ama çok AHH alır ve alıyorda bunu bilmesi gerekiyor. Abd’ye yapılan Türkevinin, millet bahçelerinin ve kanal İstanbul’un bu sorunlara çözüm olması imkansız bilesiniz.

Tarım Politikan Yok!
Orman Politikan Yok!
Üretim Politikan Yok!
Liyakat Politikan Yok!
Hayvancılık Politikan Yok!
Ziraat Politikan Yok!

Bu kadar yok olursa ZAMLAR DA KAÇINILMAZ OLUYOR!

EVİN ANAHTARINI NERDE KAYBETTİYSEN ANAHTAR ORADADIR

Nasrettin Hoca evin anahtarını kaybetmiş. Evin bahçesinde sürekli anahtar ararken komşuları da yardımcı olup aramaya başlamışlar. Uzun bir anahtar bulunmayınca komşular hocaya sormuşlar..
Hocam sen anahtarı nerde kaybettin?
Hoca da
Evin Bodurumun da deyiverince
Komşular dayanamamışlar ve öfkeyle
O zaman niçin burada arıyorsun?
Hoca gayet sakin

Eee orası KARANLIIIK

İşte bizi. İktidarda aynı maalesef. Anahtarı kaybettiği yerde değil de Marketlerde arıyor ama boşuna arıyor..!

Son sözümüzü Cennet Mekan Erbakan hocamızın Akp’ye söylediği sözleriyle bitirelim.

Eyy Akp! Sen bu ağacın yapraklarını silip temizliyorsun ama senin bu ağacın yapraklarını temizlemen hiç bir şey ifade etmez.  Çünkü bu ağacın KÖKÜ ÇÜRÜK KÖKÜÜ KÖKÜÜ KÖKÜÜ

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.