enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hizmetin Mesaisi Olmaz (Kapalı Köy Yolları Gece Böyle Açıldı)

Hizmetin Mesaisi Olmaz (Kapalı Köy Yolları Gece Böyle Açıldı)
28 Ocak 2022 11:14
A+
A-

Herkesin başkasını suçladığı şu günlerde Kastamonu Taşköprü ilçe Kaymakamlığına bağlı Köy Hizmetleri ekipleri kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için gece gündüz demeden çaba sarf ediyorlar.

Kastamonu Taşköprü’ye bağlı 126 köyün yaklaşık 50-60’ına ulaşım hava şartlarından dolayı zorlaşmıştı. Yaklaşık 1.5 metreyi bulan kardan dolayı köylüler dışarı çıkmakta bile zor anlar yaşıyorlar. Cenaze ve hastalık vb. durumlarda çok sıkıntılar çeken köylülerin imdadına Köy hizmetleri ve Orman Genel Müdürlüğü yetişiyor. Sürekli yağan kar ve fırtınadan dolayı hafta iki kez kapanan yollar açılmaya çalışılıyor.

 

 

İşte o köylerden biri de Taşköprü’ye 50 Km uzaklıktaki Tosya yolu üzeri Çiftlik, Hocaköyü ve Kayapınar (Güneycük) köyü. 1.5 metreyi bulan kardan dolayı kapanan köy yolları gece saatlerinde gelen köy hizmetlerinin araçları ve görevlileri tarafından temizlenerek açılmış oldu. Kayapınar köyü muhtarı Sebahattin Şahin yaptığı açılamada; Köylerinin şehre uzak olduğunu belirterek hava şartlarından dolayı yolların sürekli kapandığını ama köy hizmetleri ekiplerinin gece geç saatlerde de olsa köy yollarını açmak için geldiklerini söyleyerek 3-4 gün önce de yollarının açıldığını belirterek başta Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Köy Hizmetleri sorumlusu Mustafa Çelik beye, Hüsnü Yılmaz’a ve tüm ekiplere teşekkür ediyorum dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.