enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hızlı Kilo Verdiğinizde Vücudunuza Ne Olur? (Hızlı Kilo Vermek Zararlı mı?)

Herkesin kilo vermek için kendine göre nedenleri vardır; ancak hızlı kilo verme çabaları geri tepebilir.

Hızlı Kilo Verdiğinizde Vücudunuza Ne Olur? (Hızlı Kilo Vermek Zararlı mı?)
20 Ocak 2023 19:22 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2023 19:23
A+
A-

Kilo vermek için aceleniz nedir? Günümüzde, 2020’lerde, kısa sürede sayısız şey elde edebilirsiniz – en sevdiğiniz programların tüm sezonlarını art arda izleyebilir, bir saat içinde kapınıza sıcak yemek sipariş edebilir veya ev eşyalarınızı evinize gönderebilirsiniz. jiff. Kolay ulaşılabilecek anında tatmin ile, bir günde bir pantolon bedenini düşürmeye çekildiğiniz mantıklı.

Kilonuzu azaltmak istemenizde yanlış bir şey yok, ancak bunu güvenli bir şekilde yapmak sağlığınız için çok önemlidir. Peki, çok hızlı kilo verdiğinizde vücudunuza ne olur? Ölçekte daha düşük rakamlardan daha fazlasını alıyor olabilirsiniz.

Muhtemelen Kas Kaybedeceksiniz

Yetişkinlerin kilo vermek istediklerinde seçtikleri ilk iki strateji, daha az yemek yemek ve daha fazla egzersiz yapmaktır. Bu popüler stratejiler, kilo vermenin itici gücü olan bir kalori açığı yaratır. Kalori açığında, vücudunuz vites değiştirir ve parçalanacak farklı dokular arayarak arıza moduna girer.

Verdiğiniz Kiloları Hızla Geri Alabilirsiniz

Vücudunuz ani kalori kısıtlamalarına uyum sağlamaya çalıştığında kilo alımı gerçek olabilir. Vücudun hızlı bir şekilde kilo vermeye doğal tepkisi sonucu metabolizmanızı ve vücudunuzu yavaşlatacaktır. Tüketilen her kaloriyi biriktirecek ve moda diyeti bıraktığınızda kilo almanıza neden olacak.

Vücudunuz Olması Gereken Besinleri Kaçırabilir

Hızlı kilo verme taktikleri, terazinizin avantajına çalışabilir; ancak vücudunuzun optimal sağlık için ihtiyaç duyduğu besinleri almasını engelleyebilirler.

Enerjinizi Tüketebilirsiniz

Kısa vadede kilo verme hedeflerine ulaşma umuduyla, birçok kişi, ölçekte keskin düşüşlere tanık olmak için kalorileri ciddi şekilde kısıtlayabilir. Bunun sonuçlarından biri vücudumuz muhtemelen yeterince enerji alamayacak ve sonuç olarak yorgun ve uyuşuk hissedebilirsiniz.

Yeni bir kilo verme yolculuğuna başlamadan önce kesinlikle uzman bir diyetisyen doktora danışın.

Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye verme amacı taşımamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.