enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hemşehrimiz Sanatçı Hasan Yılmaz Kimdir (Hangi İlçemizdendir)

Gençliğinde kamyon şoförlüğü yapan ve katıldığı programlarda adından söz ettiren, eğlenceli şarkıları ile sevilen şarkıcı Hasan Yılmaz’ın hayatı merak konusu oldu. 53 yaşında olan Hasan Yılmaz, Ankara şarkıları söyleyerek insanları çoştursa da aslen Kastamonuludur. Bir zamanlar kamyon şoförü olan Hasan Yılmaz evli ve 2 kız babası

Hemşehrimiz Sanatçı Hasan Yılmaz Kimdir (Hangi İlçemizdendir)
23 Ekim 2021 08:39 | Son Güncellenme: 24 Ekim 2021 05:35
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

Herkes onu Ankaralı biliyor. İnternette şarkıları en çok dinlenenler arasında yer alan ve aranan şarkıcı Hemşehrimiz Hasan Yılmaz kimdir? Hasan Yılmaz kaç yaşında ve Kastamonu’nun hangi ilçesindendir? İşte Hasan Yılmaz’ın bilinmeyen hayatı…

Hemşehrimiz Hasan Yılmaz Kimdir:

Hasan Yılmaz 1967 ‘de Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Hanönü’nde doğmuştur. Hanönü’n Taşköprü’den ayrılması ve ilçe olması sebebiyle Kastamonu Hanönü Küreçay köyündendir.  Ankara havası şarkıları ile hem kendi memleketi hem de tüm Türkiye’de tanınan ve sevilen bir şarkıcıdır. Aslen Kastamonu Taşköprülü olan şarkıcının iş adamı Bekir Başar’ın manevi babası olarak gördüğü bilinmektedir. 17 yaşına kadar Kastamonu’da ikamet eden Yılmaz, birlikte işsizlik sebebi ile daha rahat yaşayabilmek için 1984 yılında ailesi ile İstanbul’a göç etti.

Hasan Yılmaz’ın sanat hayatı kamyon şoförlüğünü bıraktıktan sonra Tarabya’da çalışan arkadaşını dinlemeye gittiği bir mekânda misafir sanatçı olarak sahne alması ile başlamıştır. Mekânda bulunana müzik yapımcısı Hasan Yılmaz’ın sesini beğenerek, kartını bırakıp görüşmek istedi. Kısa bir süre sonra yapımcıyı ziyaret eden Yılmaz, 1998 yılında ilk albümünü çıkardı. Sanatçının ilk albümü Acımasız Yıllar’dır. Böylece sanatçı sanat hayatına ilk adımını attı ve kısa sürede tanınır kişi oldu.

2005 yılında Salla isimli parçası ile en çok satanlar listesinde yer alan ünlü sanatçı Altın plak ödülünü almaya hak kazandı. Bu parçası ile birçok televizyon programlarına misafir olarak halkın gözdesi haline gelmeye başladı. Ayrıca Yılmaz Kanal 7 televizyon kanalında göster kendini isimli, programı sunmaya başladır. Hasan Yılmaz 2007 katıldığı Buzda Dans isimli yarışmada 12 yarışmacı içerisinde 4.olarak magazin dünyasında uzun süre konuşulan isim olduğu 2009 ise Flash TV kanalında Hasan Yılmaz’la Eller Havaya isimli programın sunmaya başlayarak televizyon programcılığında da başarısını zirveye yükseltti. 27 yıllık bir evlilik hayatı bulunan Yılmaz’ın 2 tane kızı vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.