enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hani ‘Her Milli Görüşçü’ Farklı ve Örnek Olması Gerekirdi: Peki Biz Neden Böyle Olduk?

Milli Görüşçüyüz diyen her bir kimse farklı olmak zorundadır. Milli Görüşçü; Sadece işine geldiği zaman değil, işine gelmediği zamanda farklı olmak zorundadır. Eğer zor zamanlarda, sıkıntılı süreçlerde ve işine gelmediği noktalarda farklı olamıyorsa, Milli Görüşçülüğünü gözden geçirmesi gerekir.

Hani ‘Her Milli Görüşçü’ Farklı ve Örnek Olması Gerekirdi: Peki Biz Neden Böyle Olduk?
12 Haziran 2024 11:24 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2024 11:32
A+
A-

Efendim genel merkeze rağmen aday olmuş. Ne var bunda? İlk kez böyle bir şey yaşanıyor sanki? Aday olarak yanlışta yapmış olabilir, nitekim yanlış.

Peki sen veya ben söverek, hakaret ederek ve DAVADAN kovarak doğru mu yapmış oluyoruz?

Daha düne kadar omuz omuza mücadele ettiğimiz insanlar yanlışta yapsa ne kadar kolay harcıyoruz değil mi? Çünkü harcamak çok kolay, kazanmak çok zor ama değil mi? Nasıl olsa kimi kazandın diye soran yok, soran olsa da hesap veren yok.!

  Yüzde 1’e düştük ama hala birbirimizi yiyoruz. Ya birde yüzde 50 olsaydık ve 22 yıldır iktidar olsaydık halimiz nice olurdu acaba? Allah’ım düşünmek bile istemiyorum.

Herkes bu soruyu kendine sorsun bence? Bekara karı boşamak kolay değil mi? Allah aşkına ne bu halimiz ya? Ya burası MİLLİ GÖRÜŞ değil, Ya bizler MİLLİ GÖRÜŞÇÜ değiliz.!

Saadet Partisinde kongre süreci: Saadet Partisi Genel Başkanı kim ve nasıl biri olmalıdır?

erbakanin-kemikleri-mi-sizliyor

Hani Hz. Muhammed (s.a.v); “Fitne çıktığı zaman at binen insin, koşan yürüsün, yürüyen dursun, duran otursun” buyurmuştu. Peki bu hadisin şimdi tam zamanı, niçin tatbik etmiyoruz peki?

Yanlışa yanlışla cevap vermek, hatta yanlışa hakaretle, küfürle cevap vermek kitabın neresinde yazıyor bilen varsa bize de öğretsin ne olur.!

Sırf aday oldu diye, sırf yanlış yapıyor diye böyle mi davranılması gerekiyor acaba? İlla HAİN Mİ ilan etmemiz, illa SÖVMEMİZ, illa KAFİRLEŞTİRMEMİZ Mİ gerekiyor vallahi anlayamıyorum, billahi anlayamıyorum.

Genel Merkeze karşı geldi, Temel beye karşı geldi. Olabilir.

Peygamberimize de karşı gelen olmuştu. Peki örnek aldığımız Peygamberimiz nasıl davranmıştı?

Erbakan hocamıza da karşı gelenler, aday olanlar olmuştu? Peki Milli Görüş liderimiz bu durumlarda nasıl davranmıştı acaba?

Hani bizler Ak Partililere Hz. Ömer’i konuşuyorsunuz ama tatbik etmiyorsunuz diyoruz ya; eeee bizde Peygamberi ve Erbakan’ı konuşuyoruz ama tatbik etmiyoruz ama… Yalan mı?

Hani Erbakan Hocamız; Türkiye’de iki parti var. Birisi SAADET PARTİSİ, diğeri ise DİĞERLERİ DİĞERLERİ diyordu. Peki bizim diğerlerinden farkımız ne Allah aşkına?

Ben bir fark göremiyorum ya siz?

Hani tüm sıkıntılara merhum Oğuzhan Asiltürk sebep oluyordu? Hani YİK Başkanı ayrı, Genel Başkan ayrı olunca ikilem çıkıyordu? Eee artık Oğuzhan bey yok. Oğuzhan beyi suçlayanlar şimdi ne düşünüyorlar acaba? Bakın YİK Başkanı ve Genel Başkanda aynı kişi ama sıkıntılar bitmedi, aksine daha da arttı değil mi? Peki nedir bu dağınıklığımız, nedir bu kavgamız Allah aşkına ya..!

 

Hz. Ali (r.a) ve Hz. Aişe (r.a) Validemiz bile anlaşamadılar değil mi?

2014 Yılında Taşköprü Belediye Başkan adaylığı sürecinde Cemaat sempatizanı olan bir dükkana girdim ve 3-4 hemşehrimin olduğu bir ortamda bildiklerimi anlatmaya çalıştım. Dükkan sahibini okul yıllarından az çok tanıyorum. Konuşmam bitince bana dedi ki; Anlattıkların yüzde yüz doğru… Eee O zaman bana oy vereceksiniz değil mi dedim.

Yok hayır veremeyiz dedi.

Niçin dedim

“Sana verirsek oyumuz boşa gider, senin kazanma şansın yok. Ayrıca Ak Partiye kaybettirmemiz lazım” dedi.

Bende dedim ki: ‘Allah iyi ki sizi karınca olarak yaratmamış, çok şükür’ dedim.

Şaşkınca niçin dedi.

Dedim ki; Allah sizi karınca olarak yaratsaydı sizler; ‘Nasıl olsa bu ateşi söndüremeyiz diye Hz. İbrahim’in ateşine su bile taşımazdınız. Madem bize çok haklısınız ve doğru söylüyorsunuz diyen siz, ama kazanamazsınız diye oy veremem diyen de siz’ dedim.

Adam şöyle bir baktı ve dedi ki; Vallahi doğru söyledin. Bu söze diyecek hiç bir şeyim yok maalesef dedi.

Şimdi bunu niçin anlattım biliyor musunuz?

Allah (c.c) iyi ki bizi Hz. Ali (r.a) döneminde yaratmamış. Çünkü Hz. Ali (r.a) ile Hz. Aişe (r.a) karşı karşı geldiği Cemel savaşında ikisinden birine “HAİN” demek zorunda kalırdık maazallah..!

Allah sonumuzu hayr etsin. Erbakan hocamızın vefatından sonra bile bu kadar sıkıntılı süreç yaşanmamıştı. Çünkü O zamanlar; Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Recai Kutan, Yasin Hatipoğlu, Temel Karamollaoğlu, Fehim Adak, Lütfi Doğan, Süleyman Arif Emre vb. bir çok büyüklerimiz vardı. Bu isimlere baktığımızda ne yapmamız gerektiğini bir şekilde anlayabiliyorduk. Şimdi ise kimden tavsiye alacağız, kime göz ucuyla bakacağız maalesef belli değil. Sorunda tamda burada işte.!

Elbette Temel bey var. Ama etrafında böyle isimler kalmadı. Recai bey ve Yasin beyden Allah razı olsun ve sağlık, sıhhat versin. Recai bey bu yaşına rağmen hala bu camianın ve Ülkemizin arabulucusu. Sıkışan ona gidiyor maaşallah..

TEMEL BEY FARKLI BİR ADAY AÇIKLARSA NE OLACAK?

Aday olanları eleştirenler; diyelim ki Temel bey, 5 adaydan birini veya farklı bir ismi açıkladığında, diğer 4 aday veya farklı bir isim açıklarsa ki açıklayabilir, mevcut 5 aday ve de bu 5 adaydan birinin genel başkan olmasını bekleyenler, isteyenler ve arzu edenler; Milli Görüş Liderimiz ve Genel Başkanımız böyle uygun gördü, bize de itaat etmek düşer diyebilecekler mi acaba? Yoksa bu nerden çıktı diye isyan bayrağı mı açacaklar? Liderimiz madem böyle uygun gördü, Amenna ve saddakna diyenlere sözümüz olamaz elbette. İtiraz edenlere bugünlerde, aday olanlara, farklı düşünenlere yazdıklarını hatırlatmak isteriz elbette.!

  MİLLİ GÖRÜŞ DAVASI BİZE AİT BİR MEKAN DEĞİL

Her yanlış yapana niçin had bildiriyoruz ki? Gelene sen gelemezsin diye atar yaparken, yanlış yapanı da ilk iş hemen kovmaya çalışıyoruz.

Hani bu DAVA Allah’ın davasıydı.!

Peki böyleyse kimi, kimin evinden ne hakla kimi kovuyorsun? Erbakan hocamız onca yanlış yapmalarına rağmen bu DAVADAN kimi kovmuş, kime sen ayrıl git demiş, kimi ihraç etmiş?

Kardeşlerim!

Gelin kardeşlik hukukunu koruyalım. “Taş atana gül at” şiarını anlatmak kolay, gelin hep birlikte tatbik edelim. Olayları derinleştirmeyelim ve daha da tahrik etmeyelim. Aksine sakinleştirelim, soğutalım ve ara bulmaya çalışalım.

Bir yanlış varsa; Elimizle düzeltmeye çalışalım, buna gücümüz yetmiyorsa dilimizle düzeltmeye çalışalım. Buna da gücümüz yetmiyorsa dua edelim. Ama ne olur hakaret, küfür ve beddua etmeyelim. Kimseyi kovmaya çalışmayalım. Ya olduğumuz gibi görünelim. Ya da göründüğümüz gibi olalım.!

Allah (c.c) Temel beye ve YİK’e kolaylıklar versin. İşleri hiçte kolay değil. Mevlam hayırlı ve İSABETLİ karar vermeleri noktasında yar ve yardımcıları olsun. İnşallah öyle bir ADAYDA karar versinler ki; O aday, Milli Görüş Camiamızı, küskünleri, farklı düşünenleri ve tüm Milkolarımızı gayret edip birleştirip ve bütünleştirsin.! Kimseleri dışlamasın, herkesle görüşsün. Kinci içten pazarlıkçı olmasın inşallah. Milli Görüşün Temel Esaslarını benimseyip buna göre çalışsın. Erbakan hocamız gibi gayret etsin ve bu yapacağı hizmetlerle Ülkemize ve tüm İslam ülkelerine yarar sağlasın inşallah.

 

Not: Kızacaksınız ama yine uzuuun bir yazı oldu. Dertliyim, düşünceliyim ve kederliyim beyler. Bunlarda yazdırıyor işte ne yapayım.!

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.