enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gripten Korunmanıza Yardımcı Olacak Beş Yiyecek

Kış artık iyiden iyiye ,bu yıl biraz geç de olsa, soğuyan havalarla kendini hissettirmeye başladı. Çoğu mevsimde yaygın olan bir durum olsa da özellikle kış deyince herkesin aklına istisnasız ilk olarak gelen şey: grip. Grip dahil pek çok hastalığa karşı en önemli silah ise ,pandemi döneminden de duymaya alışık olduğunuz, yakalanmamaktır.

Gripten Korunmanıza Yardımcı Olacak Beş Yiyecek
20 Şubat 2024 13:55
A+
A-

Gribe yakalanmamak konusunda bazı yiyeceklerin düzenli ve dengeli alımı çok önemlidir. Biz de Kastamonu Haber olarak haberimizde gripten korunmanızda size yardımcı olacak 5 yiyeceği derledik. İşte detaylar…

Sarımsak ve soğan  : Bu güçlü yiyecekler yalnızca güçlü tatları ve ağır kokuları ile öne çıkmazlar, aynı zamanda anti-inflamatuar, anti-bakteriyel ve anti-mantar faydalarına da sahiptir. Bunların yanında vücut sistemlerinin mikroplarla savaşmasına yardımcı olan diğer kükürt içeren moleküller gibi bileşiklere sahiptirler. Doğal öldürücü hücrelerin aktivitesini artırarak grip semptomlarının uzunluğunu ve şiddetini azaltabilirler.

Turunçgiller  : Greyfurt, portakal veya kivi gibi meyveler, griple savaşan C vitamini ile doludur. Bu vitamin, hem kan dolaşımını hem de bağışıklığı güçlendirerek belirtilerin kısaltılmasına yardımcı olabilir. Bu tatlı meyveler size çekici gelmiyorsa, kırmızı dolmalık biber, brokoli, Brüksel lahanası, balkabağı, tpatates ve domates gibi antioksidan sağlayabilecek başka birçok yiyecek de tüketebilirsiniz.

Mantarlar  : Mantarlar sofranıza lezzet katmanın yanı sıra vücudunuzun grip virüsünden korunmasına yardımcı olabilecek antiviral ve bağışıklık güçlendirici özelliklere de sahiptir. Bunun nedeni, bağışıklık sistemini modüle etmeye yardımcı olan beta-glukan adı verilen özel yapısal şekerlerdir.

Zencefil  : Bu özel küçük kök sebze, özellikle soğuk algınlığı ve gripte bulunan virüsleri hedef alan kimyasal seskiterpenleri içerir. Zencefilin öksürüğü bastırmaya yardımcı olmak ve enfeksiyonla savaşabilecek antiinflamatuar gingeroller içermek gibi başka faydaları da vardır. Ayrıca mideyi sakinleştirmede ve bulantıyı azaltmada da faydalıdır.

Selenyum açısından zengin gıdalar  : Selenyum, vücudunuzun grip virüsüyle savaşmaya yardımcı olan sitokin üretimini artırır. Pirinç, ayçiçeği çekirdeği, yulaf ezmesi, mercimek, ıspanak, kaju fıstığı, muz, süt ve yoğurtta bolca bulunan selenyum gripten korunmanıza yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.