enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Görülmesi Gereken Muhteşem Bir Doğal Güzellik: Kastamonu Şenpazar Poyracık Şelalesi

Eşsiz Güzelliğiyle kayalıkların arasından dökülen Poyracık Şelalesi; doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunuyor. Giden herkesi büyüleyen şelale keşfedilmeyi bekleyen güzellikler arasında yer alıyor.

Görülmesi Gereken Muhteşem Bir Doğal Güzellik: Kastamonu Şenpazar Poyracık Şelalesi
16 Ekim 2022 11:45 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2022 12:12
A+
A-

Kastamonu Şenpazar, Kastamonu ile arası 97 km, Şenpazar, Ankara arası 345 km. Şenpazar, İstanbul arası ise 508 km’dir. Candaroğulları döneminde, Buhara’dan göç ederek buraya gelen Şir Ali Bani isimli bir Şeyh beraberindekilerle birlikte, Tekke isimli mahalleye yerleşir. Kendisine izafeten buraya şehri kuran manasına “Şehribani” ismi verilmiştir.

KASTAMONU ŞENPAZAR POYRACIK ŞELALESİ

Çay sularının aşındırması ile ilk iki katta geniş balkonlar oluşmuştur. Bu balkonlardan taşan sular en son yukarıda görülen kısımdan aşağıya düşer ve orada küçük bir gölet oluşturur. Özellikle yaz aylarında çevresinde gezilebilecek ve dinlenebilecek alanlar vardır.

Şehir mesafesine yakınlığı ve doğa yürüyüşü (treckking) imkanı sayesinde keyifli bir zaman geçirmek için ideal bir alandır.

 

Kastamonu Şenpazar Poyracık Şelalesi

Kastamonu Şenpazar ilçesi Gürleyik köyünün Poyracık mevkiinde hızla kayaların üstünden aşağı doğru dökülür. Suyun binlerce yıllık aşındırması sonucunda oluşan şelale İlçe merkezine 3 Km. uzaklıkta orman içinde enfes bir manzaraya sahiptir. Gezmek ve görmek için daha ne bekliyorsunuz ki?

İşte o muhteşem güzelliklerden bir demet

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.