enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Google’daki hata 100 milyon dolara mal oldu

Google Fotoğraflar’daki bir hata şirkete 100 milyon dolara mal oldu

Google’daki hata 100 milyon dolara mal oldu
9 Haziran 2022 11:10
A+
A-

Biyometrik güvenliğin uzak bir bilim kurgu hikayesi olmadığı ve beklendiği gibi buna bazı gizlilik endişelerinin eşlik ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Illinois eyaleti 2008’de meseleleri kendi eline aldı ve daha önleyici olamayacak bir hamleyle Biyometrik Veri Koruma Yasası’nı çıkardı. Facebook tarafından ödenen büyük bir para cezası ve Snapchat’e karşı alınan benzer bir eylemin ardından Illinois, posta kutularını bir kez daha kontrol edebilir, bu sefer Google Fotoğraflar için.

Google’ın popüler fotoğraf paylaşım hizmeti, şirketin Land of Lincoln’de 100 milyon dolarlık bir davayla karşı karşıya kalmasıyla öne çıkan bir sonraki uygulama. Geçen hafta alınan karar, 1 Mayıs 2015 ile 25 Nisan 2022 arasında bir Google Fotoğraflar mağazasına gelen herhangi bir Illinois sakininin, tahminlere göre 24 Eylül 2022’ye kadar uzlaşma tazminatı talep etmesini şart koşuyor. Kişi başı 200$ ve 400$.

Bundan önceki Facebook gibi, Google’ı bu duruma getiren biyometrik gizlilik yasasıdır. Bu yasa, biyometrik verileri toplayan herhangi bir şirketin, bu bilgileri ne kadar süreyle tutacağını ayrıntılı olarak açıklayan bir politikayı kullanıcılara kamuya açıklamasını gerektirir. Retina taramaları ve parmak izi sensörleri gibi şeyler üzerine inşa edilmiş olsa da, Google’ın Fotoğraflar’ın yüz eşleştirme özelliği, şirketin yüz özelliklerini algılama şekli sayesinde yasa kapsamına giriyor.

Kullanıcıların çekmiş olabileceği özçekimler bile yasa ihlali kapsamına giren fotoğraflar kategorisine giriyor. Tazminat almak için yapmanız gereken tek şey Illinois’de yaşamak, 1 Mayıs 2015 ile 25 Nisan 2022 arasında Google Fotoğraflar’a bir fotoğrafınızı yüklemek ve 24 Eylül 2022’den önce formu doldurmak. form, çünkü ne yazık ki sadece Illinois’i ilgilendiriyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.