enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Göbek Eritmek İçin En İyi 5 Yiyecek

Karnınızı incelmeye çalışırken, karın egzersizleri ve karın egzersizleri uzun bir yol kat eder, ancak ne yediğiniz de büyük bir rol oynar.

Göbek Eritmek İçin En İyi 5 Yiyecek
30 Ağustos 2022 14:11
A+
A-

Yeterli su içmenin yanı sıra; taze ürünler ve sağlıklı yağlar yemek ; ve alkol, soda ve şeker gibi şeylerden kaçınarak veya azaltarak, bazı yiyecekler özellikle bağırsaklarınızı küçültmek için iyidir.

Bu 5 gıda, şişkinliği azaltarak, metabolizmayı hızlandırarak ve vücudunuza kilo kaybını teşvik eden önemli besinleri vererek belinizin ince kalmasına yardımcı olacaktır.

Tam Tahıllar

Glütensiz diyetler popüler olabilir, ancak karbonhidratları diyetinizde tutmak iyidir (Çölyak hastalığı veya glüten intoleransı teşhisi konmadıysa). Aslında, tam tahıllı karbonhidratlar aslında ince kalmanıza yardımcı olur.

Tam tahıllar, sindirime yardımcı olan ve tokluğu artıran harika bir dolgu lifi kaynağıdır . Araştırmacılar, Mayıs 2019 Besin Maddeleri çalışmasında, daha fazla tam tahıl tüketimi ile kilo alma veya aşırı kilolu veya obez olma riskinin daha düşük olduğunu belirtti. Tam tahıllar, rafine tahıllara kıyasla kan şekerini ve insülin seviyelerini daha iyi düzenlemeye yardımcı oluyor.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz antioksidanlarla doludur, ancak aynı zamanda ince bir mideyi de teşvik edebilir. Bu süper sağlıklı bahar sebzesi, vücudunuzun yavaş yavaş sindirdiği ve öğünler arasında sizi daha uzun süre tok tutan hem çözünür hem de çözünmeyen lif için iyi bir kaynaktır.

Doğal bir idrar söktürücü olarak kuşkonmaz, rahatsızlığı ve şişkinliği azaltmak için su ve atıkların uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Kuşkonmazın ayrıca bağırsağınızdaki sağlıklı bakteriler için yakıt görevi gören prebiyotikler içerir.

Mercimek

Süper besleyici bakliyat ailesinin bir üyesi olarak mercimek, nohut, beyaz fasulye ve kuru bezelye gibi baklalarda yetişen diğer tohumlarla birlikte tokluğu artıran protein ve lifle doludur. Aynı zamanda iyi bir demir kaynağıdırlar; bu önemlidir çünkü araştırmalar mineral eksikliğinin metabolizmanızı yavaşlatabileceğini göstermiştir.

Muz

Canınız bir öğleden sonra atıştırması çekiyorsa, en iyi seçeneğiniz bir muz olabilir. Potasyuma ek olarak , muzlar, vücudunuzun yavaş yavaş sindirdiği ve sizi daha uzun süre tok tutan sağlıklı bir karbonhidrat olan dirençli nişasta ile doludur. Dirençli nişasta ayrıca karaciğerinizi yağ yakma moduna geçmeye teşvik ederek metabolizmanızı hızlandırır.

İşte bu meyvenin bir başka faydası: Muz, sodyum seviyelerini düzenleyerek vücudumuzda su tutulmasını önlemeye yardımcı olarak şişkinlik riskini azaltıyor.

Avokado

Teknik olarak bir meyve olan avokado , 2 gram dolgu lifi ve 4 gram kalp-sağlıklı tekli doymamış yağ içerir, bu da kilo vermenize yardımcı olabilir.

Avokado, midenizi ince tutmanın yanı sıra, bağırsaklara da fayda sağlayabilir: “Avokado gibi sağlıklı yağlar, mideyi kapladıkları ve sindirimi kolaylaştırdıkları için bağırsak sağlığı için hayati önem taşırlar. Ayrıca vücudun diğer besin maddelerinin ve antioksidanların emilimini artırmasına yardımcı olurlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.