enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Futbol Dünyasındaki En İnanılmaz Rekorlar

Dünya futbolu, gelecekte kırılması neredeyse imkansız olan birçok inanılmaz rekora sahne oldu. Bunlardan bazılarını eminim hiç duymamışsınızdır. Biz bazılarını sizin için derledik…

Futbol Dünyasındaki En İnanılmaz Rekorlar
15 Mart 2024 11:56
A+
A-

En çok gol atan kaleci

Kalecinin pozisyonu gol atmanın neredeyse imkansız olduğu düşünülür ancak bazen bazı istisnalar da vardır. 131 gol bir forvet için nispeten normal bir sayı olabilir ama eğer bir kaleci tarafından atılırsa bu etkileyici bir rekordur. Şu anda bu rekoru elinde bulunduran kişi zamanında Sao Paulo (Brezilya) Kulübünün kalecisi olan Rogerio Ceni’dir.

En çok gol atan futbolcu

Her ne kadar Messi ve Ronaldo şu anda iki “skor makinesi” olarak görülse de, önceki yıllara bakınca her iki süperstarın başarısı gerçekten çok küçük. Onları küçük bırakan kişi ise efsanevi forvet Josef Bican. Bican profesyonel futbolculuk döneminde toplam 1468 gol atarak dünyanın en golcüsü rekorunu elinde tutuyor.

Art arda beş Avrupa kupası kazanma rekoru

50-60’lı yıllar, Real Madrid’in Avrupa’daki hakimiyet dönemiydi; 1955-1960 yılları arasında üst üste beş yıl içinde beş kez Avrupa Kupası’nı kazanmışlardı. Bu inanılmaz başarı Real Madrid’i dünyanın en büyük kulüpleri arasında zirveye taşıdı.

Futbol maçı izleyen kişi sayısı

Brezilya ile Uruguay arasında Maracana Stadyumu’nda oynanan 1950 Dünya Kupası Finali, stadyuma gelen tahminen 210.000 taraftarla tarihteki en fazla seyirci rekorunu elinde tutuyor.

En çok yerli oyuncuya sahip kadroyla Avrupa Kupasını kazanmak

Modern futbol, ​​dünya çapındaki kültürlerin, etnik kökenlerin, dinlerin ve politikaların bir karışımıdır. Ancak geçmişte futbol takımları genellikle yerli oyuncu seçmeye öncelik veriyordu. Celtic’in, tamamı yerli oyunculardan oluşan bir kadroyla (finalde Inter Milan’ı 2-1 yenerek) 1967 Şampiyonlar Ligi’ni şimdiye kadar Avrupa’da kazanan tek kulüp olmasının nedeni budur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.