enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: “Mükemmeliyet Allah’a Aittir”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bizim çocukluk dönemimizin özel futbolcularındandır. Ben Galatasaraylı olmama rağmen, ismini, azmini ve mücadelesini, bazan saha içi kavgasını hep hatırlarım İsmail Kartal’ın…

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: “Mükemmeliyet Allah’a Aittir”
29 Ağustos 2023 13:09 | Son Güncellenme: 29 Ağustos 2023 14:33
A+
A-

   İsmail Kartal; Daha önceki yılda FB’ye teknik direktör olmuş, hatta başarılı da olmasına rağmen Jorge Jesus tercihi ile görevine devam edememişti. Bu konularda çıkıp hiç bir şey demrmiş, yönetimi falanda hiç eleştirmemişti. Görev verilince yapan, görevden alınınca da susan ve sabreden bir isim olarak örnek olmuştu.

İSMAİL KARTAL TEBLİĞ VAZİFESİNİ MÜKEMMEL YAPTI

Bu sezon tekrar Fenerbahçe Teknik Direktörlüğüne getirildi. Ve bu yıl uzun yıllar sonra taraftarın hoşuna giden bir kadro kuruldu Fenerbahçe’de. Bunun sonucunda Fenerbahçe hem lige hem Avrupa kupalarına da iyi başladı.

İşte bu Avrupa maçlarından önce yapılan basın toplantısında bir gazeteci İsmail Hocaya; “Yıllar sonra Kusursuz ve mükemmel bir kadro kuruldu, bu kadro size Avrupa şampiyonluğu hayali kurduruyor mu hocam” diye soruyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise; gayet sakin ve de onca gündemden düşmeyen hocaefendilere adeta ders veren bir cevap veriyor. Neden hocaefendilere ders veriyor onu da açıklayacağım inşallah

İsmail Hoca bu soruya verdiği cevapta; “Mükemmeliyet sadece Allah’a, rabbimize aittir..” diyor. Cevabın muhteşemliğine bakar mısınız, Cevabın önemine bakar mısınız? Allah sizden razı olsun İsmail Kartal hoca…

Kimseye sataşmadan, kimseyi düşmanlaştırmadan, kimseyi incitmeden, kimseyi küçük düşürmeden, kimseye hain demeden ve kimselerle alay etmeden verilen muhteşem bir cevap. “İŞTE TEBLİĞ ANCAK BÖYLE YAPILIR” dedirten bir cevap.

Sorulan bir soru ve futbolla alakalı bir soru, ama İsmail hoca hepimize ders verecek ve örnek olacak bir cevap veriyor. Hem de kimseyi kırmadan, dökmeden. Kimileri ya ne gerek var ki diyebilir, hatta kızmışta olabilir ama ben bu cevabı çok sevdim, çok hoşuma da gitti söylemiş olayım.

İsmail Hoca, o soruya futbolun içinde kalarak sıradan, hatta kendini ve takımını öne çıkaracak, taraftarın çok hoşuna gidecek ve hatta Galatasaraylıları çıldırtacak bir cevapta verebilirdi. Yapmadı ve en doğrusunu yaparak tüm basının önünde verdiği cevap ile adeta “Taşı gediğine koymuş oldu.” Tekrar tebrikler hocam. Başarılı olman duasıyla…

ŞİMDİ GELELİM HOCAEFENDİLERE

Halil Konakçı; Sürekli gündemde, sürekli tartışıyor, sürekli kendini övüyor ve gündemden de düşmüyor. Bu durum hoşuna gitmiş olacak ki elinden geleni arkasına bırakmıyor ve “şöhret olmak ve kalabilmek” için ne gerekiyorsa yapıyor. Halil Konakçı, aslında Diyanetin görevlisi, ama maşallah siyasi partinin bir mensubu gibi hareket ediyor.

İşte bu hoca geçenlerde bir sohbetinde diyor ki; (daha öncede yazmıştım bu konu hakkında) “Ne Yani Biz Taş atana Gül mü atacağız?”

Yani Peygamber (s.a.v) efendimizin hadisini, sözünü, tavsiyesinin tam tersini söylüyor. Hem de; bire bir, noktasına, virgülüne kadar tıpa tıp aynı olan bir hadisi, başka bir anlam yükleyerek. Kimse kusura bakmasın, bu kabul edilemez arkadaş.

Yıllarca “Şaban” ismini kullandığı için Kemal Sunal’a demediğimizi bırakmayacağız, ama “Taş atana Gül Atınız” hadisini “Ne yani Taş atana gül mü atacağız” diyen hocaya mı sahip çıkacağız, öyle mi? Ben çıkmıyor hatta sonuna kadar eleştiriyorum var mı diyeceğiniz?

İsmail Kartal kadar olamayan bir hocaya sahip çıkmam ve de destek vermem o kadar.!

Halbuki “Ne Yani Taş Atana Gül mü Atacağız” yerine; “Hakaret ve küfür edene, bizde gereğini yaparız. Onlar saldırıyorlarsa bizimde elimiz armut toplamıyor” vb. laflar etse, denecek bir şey yok. Sen hocasın ve diyanette görevlisin. Hadisi Şerifi ters yüz ediyorsun. Ve yıllardır dilinden düşürmediğin hadisi şerifi. Onun içindir ki Erzurumlu Sami Efendi “ŞÖHRET AFATTIR” demiştir. Evet gerçekten de şöhret Şevki Yılmaz’lar ve Halil Konakçılar için afattır.!

Bugün sırf iktidardan korktukları, çekindikleri için, birilerine şirin görünmek ve gündemde kalabilmek için, bir çok tartışmada gerçekleri izah edemeyen, Faiz konusunda bile suskun kalan hocaefendilere (!) sayın İsmail Kartal’ın bu cevabı örnek ve ibret olur inşallah

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL KARTAL KİMDİR?

 

Teknik Direktör İsmail Kartal, 25 Mayıs 1961 tarihinde İstanbul’da doğdu. Futbol macerasına Sarıyer’de başladı ve Gaziantepspor’a transfer oldu. İki yıl burada oynadıktan sonra, 1983-1993 yılları arasında tam 10 yıl. şimdi hocası olduğu Fenerbahçe’de 235 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı.

Daha sonra 1993-1994 sezonunda Denizlispor’da 32 maçta 12 gol atarak futbolculuk kariyerinin en verimli sezonunu geçirdi. 1994-1995 sezonda Adanaspor’da oynadıktan sonra aktif futbolculuğu bırakmış oldu.

Teknik Direktörlük kariyerine; Fenerbahçe altyapısında başladı. Daha sonra Kardemir Karabükspor ve Sivasspor’u çalıştırdı. Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkardı. İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor’u, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor’un başına geçti. Bir süre FB TV’de yorumculuk yaptı. 2007-2008 sezonunun 18. haftasının ardından Orduspor’un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yaptı.

2010-2014 sezonlarında Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe’de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2014-2015 sezonunda ise, teknik direktörlüğe getirildi. Fenerbahçe’deki teknik direktörlük kariyerinde ilk derbi galibiyetini 8. haftada deplasmanda oynandığı Beşiktaş maçını 2-0’lık skorla elde etti. 11 Ekim 2015 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile anlaştı. 12 Kasım 2015 tarihinde Eskişehirspor’daki görevinden istifa etti. 2017-18 sezonu başında Ankaragücü ile anlaşan Kartal sezon sonunda ligi ikinci bitirerek 6 sezon aradan sonra takımı Süper Lig’e çıkartma başarısını gösterdi. İsmail Kartal’ın, Çaykur Rize ve Erzurumspor görev yaptığı diğer takımlar.

Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın yarım sezon çalıştığı 2021-2022 sezonunu da 2. sırada tamamlamış, ancak sezona Jorge Jesus ile başlamıştı. Belçikalı Jorge Jesus’tan istediği verimi alamayan Ali Koç başkan, İsmail Kartal’a hakkını teslim ederek tekrar Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü iade etmiştir. İyi de bir kadro kuran ce transferler Galatasaray’la yarışan Fenerbahçe’de, İsmail Kartal’a güven tam. Hoca da bu güveni boşa çıkarmak istemiyor ve tüm planlarını uzun yıllardır şampiyonluğa hasret taraftarlara yeni transferler; Ryan Kent, Edin Dzeko Djiku, Umut Nayir, Szymanski, Cengiz Ünder ve Dominik Livakovic ile artık şampiyonluk hediye etmek istiyor.

Bu duruşu ve şuuru vesilesiyle, Kastamonu Haber ekibi olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal hocaya her daim başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.