enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Enginar Sağlığa Faydaları (Enginarın Sağlığa 5 Yararı)

Genellikle bir sebze olarak kabul edilse de, bu bitki Akdeniz kökenlidir ve potansiyel tıbbi özellikleri nedeniyle yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Enginar Sağlığa Faydaları (Enginarın Sağlığa 5 Yararı)
3 Mart 2022 12:41
A+
A-

İddia edilen sağlık yararları arasında daha düşük kan şekeri seviyeleri ve gelişmiş sindirim, kalp sağlığı ve karaciğer sağlığı sayılabilir. Bitkide bulunan bileşikleri yüksek konsantrasyonlarda içeren enginar özü de ek olarak giderek daha popüler hale geliyor.

İşte Enginarın Sağlığa Önemli 5 Faydası

Kötü’ LDL’ Kolesterolü Düşürebilir ve ‘İyi’ HDL Kolesterolü Artırabilir

Enginar yaprağı ekstresinin kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu bir etkisi olabilir. 700’den fazla kişi üzerinde yapılan büyük bir inceleme,  5-13 hafta boyunca günlük enginar yaprağı ekstresi takviyesinin toplam ve “kötü” LDL kolesterolde azalmaya yol açtığını buldu. Yüksek kolesterolü olan 143 yetişkin üzerinde yapılan bir çalışma, altı hafta boyunca günlük olarak alınan enginar yaprağı ekstresinin toplam ve “kötü” LDL kolesterolde sırasıyla %18,5 ve %22,9 düşüşe yol açtığını gösterdi. Ek olarak, bir hayvan çalışması, düzenli enginar özü tüketiminden sonra “kötü” LDL kolesterolde %30 ve trigliseritlerde %22 azalma olduğunu bildirdi. Dahası, düzenli olarak tüketilen enginar özü, yüksek kolesterolü olan yetişkinlerde “iyi” HDL kolesterolü artırabilir.

Kan Basıncını Düzenlemeye Yardımcı Olabilir

Enginar özü, yüksek tansiyonu olan kişilere yardımcı olabilir. Ayrıca enginar, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan iyi bir potasyum kaynağıdır.

Karaciğer Sağlığını İyileştirebilir

Enginar yaprağı özü, karaciğerinizi hasardan koruyabilir ve yeni dokunun büyümesini teşvik edebilir. Ayrıca karaciğerinizden zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olan safra üretimini artırır. 

Sindirim Sağlığını İyileştirebilir

Enginar, yararlı bağırsak bakterilerini destekleyerek, belirli bağırsak kanseri riskinizi azaltarak ve kabızlık ve ishali hafifleterek sindirim sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek harika bir lif kaynağıdır. Enginar, prebiyotik görevi gören bir lif türü olan inülin içerir. Enginar özü ayrıca şişkinlik, mide bulantısı ve mide ekşimesi gibi hazımsızlık semptomlarından kurtulma sağlayabilir

Topluluk Tarafından Doğrulandı simgesi

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.