enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Engelliler Haftası Başladı (Engelliler Haftası için Mesajlar)

Her yıl, Mayıs ayının 10-16 tarihleri arasında kutlanan ve Birleşmiş Milletler’e üye olan 156 ülkede aynı tarihlerde başlayan Engelliler Haftası, farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.

Engelliler Haftası Başladı (Engelliler Haftası için Mesajlar)
10 Mayıs 2024 13:37 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2024 15:37
A+
A-

ENGELLİLER HAFTASI NASIL OLUŞTU VE NE DEMEK?

Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak, engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmiştir.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Engelliler Haftası Mesajı

   Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali, sadece onlara özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Hepimizin bunun bilincinde olması ve onların sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekir.

Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları Devletimizin en önemli hedeflerindendir.

Bu amaç doğrultusunda Devletimiz, onların yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak adına, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkânları ve istihdam imkânları oluşturarak, onların kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını hep birlikte görmekteyiz.

Kültür, sanat, siyaset,  bilim vb. alanlarda dünya tarihine yön veren engelli bireylerin başarılarından, asıl engelin zihniyette olduğu sonucuna varılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu önemli ve anlamlı haftanın, toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlaması ümidiyle, tüm engelli kardeşlerimiz ve ailelerine en kalbi duygularımla sevgi ve muhabbetlerimi sunarak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün Engelliler Haftası Mesajı

  “Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması amacıyla ülkemizde ve dünyada her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

  İnsana saygı, birlikte dayanışma içinde yürütülen bir hayat; kadim kültürümüzün bizlere en büyük öğretisidir. Bu anlayışla yetişmiş bireyler olarak engelli kardeşlerimizi sosyal hayatın her alanında güçlü bir konumda görmeye devam etmek için bizlere düşen, farklılıkları engel olarak görmeyip mevcudiyetlerini en iyi şekilde göstermelerine yardımcı olmaktır.

  Engelli kardeşlerimize ihtiyaç duydukları anda yardım elini uzatmak, teşvik etmek, gayretlerini takdir etmek, sorunlarının çözümünde destek olmak ve her adımda onların yanında olarak hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur.

 Engelli vatandaşlarımız kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes gibi başarılı ve üretken olabildiklerini  spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kanıtlamışlardır. Engelli vatandaşlarımızın bu denli önemli başarılara imza atmaları dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebileceklerinin göstergesidir.

Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engellilerimize sağlık, mutluluk ve engelleri aşma azmi diliyor, engellilerimize fedakâr aileleriyle birlikte sevgilerimi, onlara hassasiyet gösterip hizmet eden kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kastamonu  “Engelliler Haftası” Mesajı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.