enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Engelliler Haftası Başladı (Engelliler Haftası için Mesajlar)

Her yıl, Mayıs ayının 10-16 tarihleri arasında kutlanan ve Birleşmiş Milletler’e üye olan 156 ülkede aynı tarihlerde başlayan Engelliler Haftası, farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır.

Engelliler Haftası Başladı (Engelliler Haftası için Mesajlar)
10 Mayıs 2023 11:37 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2023 12:24
A+
A-

ENGELLİLER HAFTASI NASIL OLUŞTU VE NE DEMEK?

Engelliler Haftası süresince engellilerin sorunları ve engellilerin eğitimi gibi konuların üstünde durulmaktadır. Radyo ve televizyonlarda bu konular hakkında programlar yayınlanmakla birlikte; okullarda aynı şekilde bu konuya dikkat çekilmektedir.

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Engelliler Haftası mesajı…

Toplumsal duyarlılığın ve insan haklarına saygının bilinci ile engelli vatandaşlarımızla aynı ortamda çalışan, üreten milletimizin sorumluluğu, tüm engelleri aşmaktadır.
Yeryüzündeki engelli, engelsiz tüm güçlerin işbirliği ile bizleri büyük hedeflere ulaştıran ülkemizin bu başarısı, eşit ve engelsiz yaşamanın göstergesidir.

Devletimiz;  sosyal yaşamın gereği  olarak dayanışmada,  birlik, beraberlikte sınır tanımayan bir milletin tüm fertlerine  kaliteli yaşamın hizmetlerini  sunarak, ülkemizin  geleceğini teminatı altına almaktadır.

Bugün aynı gayretlerle ülke ekonomisinde  birçok sorumluluklar alan bireylerimiz,  her türlü afette   tek yürek olmayı başaran millet olmanın gururunu yaşamaktadır.

Ülkemizi huzura  götüren projelerin  en güçlü bağını oluşturan ve azimleri ile engelsiz bir  yaşamı inşaa eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, engelli arkadaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.

 

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu’nun Engelliler Haftası Mesajı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, toplumun önemli bir parçasını oluşturan engelli bireylerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerle engellilik konusunda toplumumuzda duyarlılığın arttırılması hedeflenmektedir. Doğuştan veya sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hâli, sadece engelli bireylere özgü bir durum değil, tüm insanların ortak olgusudur. Unutulmaması gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Tüm insanların bunun bilincinde olması, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekmektedir.

Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Devletimiz, sosyal devlet olmanın gereği olarak nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri, meslek edinip üretken hâle gelmeleri; sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için her geçen gün yeni yasal düzenlemeler yapmakta ve onlara pozitif ayrımcılık sağlamaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın içinde varlık göstermeleri, toplumumuzu şüphesiz daha da güçlendirecektir. Zira bir ülkenin huzuru ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın, toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.

Kastamonu Abana Kaymakamı Salih Ağar’ın “Engelliler Haftası” Mesajı

Her birey bir engelli adayıdır. Önemli olan sevgi ve saygı ile inancımızı kaybetmeden bütün engelleri birlikte aşabilmektir. Engelli bireylerin sorunlarını paylaşmak, engelleri onlarla birlikte aşmak hepimizin ortak görevidir. Unutulmamalıdır ki asıl engel sevgi eksikliğidir.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik; sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini ‘bizzat’ kendileri kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, “10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası”nın, engelliler konusundaki bilincin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor; engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.