enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En Hızlı İngilizce Öğrenme Yolları : İngilizce en hızlı ne kadar sürede öğrenilir?

İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir? 1 ayda İngilizce öğrenmek mümkün mü? İngilizce en hızlı ne kadar sürede öğrenilir? İngilizcemi en hızlı nasıl geliştirebilirim? Bir insan İngilizceyi ne kadar sürede öğrenir? Duolingo işe yarar mı? Video vb. uygulamalarla İngilizce öğrenebilir miyim? Tüm bu soruların cevaplarını Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir sizler için araştırdı.

En Hızlı İngilizce Öğrenme Yolları : İngilizce en hızlı ne kadar sürede öğrenilir?
6 Aralık 2023 11:20
A+
A-

Dünya dili olarak kullanılan ve günümüzde öğrenmenin neredeyse gereklilik olduğu bir dildir İngilizce. Herkes gibi siz de çeşitli yollarla bu dili öğrenmeye çalışıyorsanız size sunacağımız ipuçlarını dikkatle okuyun ve uygulayın. Bu ipuçlarını vermeden önce en az onun kadar önemli olan bir konu, motivasyonunuzu yüksek tutmaktır. Her şeyde olduğu gibi, biraz zorda hissettiğiniz zamanlar olabilir; bu nedenle öncelikle hata yapmaktan korkmayın. Daha sonra Kastamonu Haber olarak sizlere sunduğumuz ipuçlarını uygulayın. İşte ipuçları…

 

  • İngilizce her şeyi okuyun

Bu sayede okuma becerilerinizi gerçekten güçlendirebilirsiniz ve konuşma becerileriniz de bundan faydalanabilir. İngilizce metni kendi kendinize veya yüksek sesle ne kadar çok okursanız, o kadar çok güven sahibi olursunuz. Eğer gergin hissediyorsanız, evde tek başınıza pratik yaparak başlayın, ardından sevdiklerinizden rica ederek onların önünde kitap okumaya ve onlardan geri bildirim istemeye geçin.

  • Biraz müzik ekleyin

En sevdiğiniz şarkı sadece zihninizi uyandırıp sizi İngilizce öğrenmek için olumlu bir ruh haline sokmakla kalmayacak, aynı zamanda sözleri ile becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olacaktır. Müziğin ikinci dil öğrenenlerin dilbilgisi ve sözcük dağarcığı edinmelerine katkıda bulunduğu herkesçe biliniyor. Siz de bundan faydalanın. Şarkılar neredeyse her zaman çok sayıda yararlı kelime, kelime öbeği ve ifade içerir. Hedef kitle akıcı İngilizce konuşanlar olduğundan, en yeni şarkılar güncel dil ve konuşma dillerini içerir. Doğru müziği seçerseniz şarkılarda kullanılan dil gündelik ve kullanışlıdır. Müziğin aynı zamanda ritmi sayesinde esrarengiz bir şekilde kafamıza yerleşme yeteneği vardır ve bu da yeni İngilizce kelimelerinizi hatırlamanıza yardımcı olabilir.

  • Deneyin, deneyin ve tekrar deneyin

Bir dili konuşabilmek için en temel şey kelimedir. Yeni İngilizce kelimeleri hafızanıza kazımak için onları kullanmaya devam etmek önemlidir. Öğrendiğiniz yeni kelimelerden oluşan bir not defteri tutun ve bunları üç farklı cümlede kullanmaya çalışın. Cümlelerinizi yazın ve yüksek sesle söyleyin. Tekrarlama, kelimeyi hatırlamanıza yardımcı olacak ve kelimenin farklı kullanımları üzerinde çalışmak, kelime dağarcığınızı genişletmenize yardımcı olacaktır. Unutmayın, bunun gibi küçük adımlar atmak hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

  • Çevrimiçi İngilizce forumlarına katılın

İlgilenizi çeken konulara ilişkin forumlara katılmak, İngilizce öğreniminize olumlu yansır. Yani ister fotoğrafçılık, ister film, seyahat veya yemek pişirme olsun, tutkunuzu benzer düşüncelere sahip diğer insanlarla İngilizce olarak konuşun. İnsanların sizi tanımasından endişeleniyorsanız anonim bir profil oluşturun. Kendinize güvendiğinizde, diğer kişilerin sorduğu soruları yanıtlayarak foruma aktif olarak katılın veya kendi sorularınızı yayınlayın ve size yanıt veren diğer üyelerle sohbet edin.

  • Kendinizi dile kaptırın

İngilizce öğrenmenin en etkili ve kolay yollarından biri, kendinizi tamamen dile kaptırmaktır. Dinlemek için İngilizce bir radyo bulun veya bir filmi veya dizi izleyin. Hatta etrafınızı İngilizce konuşan insanlarla çevreleyin. Restoranlarda, otobüste veya mağazalarda yapılan konuşmaları dikkatle dinleyin ve dilin günlük kullanımını kavramaya çalışın. Bu sadece dinleme becerilerinize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda konuşma becerilerinizi geliştirmek için kelimeleri bağlam içinde telâffuz yeteneğinizi de geliştirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.