enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı (6 Aralık Hava Tahmin Raporu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Aralık 2023 tarihli hava tahmin raporuyla ilgili değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı (6 Aralık Hava Tahmin Raporu)
6 Aralık 2023 09:26
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel değerlendirmesine göre, Türkiye’nin geniş bir bölümü yağışlı hava kütlesinin etkisi altında kalacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölge geneli (Erzincan, Van ve Iğdır dışında) ve Hatay çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda yağışların yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde sis ve pus hadisesi de görülebilir.

Hava sıcaklığında güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalma öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde gözlemlenecek yağışların etkisi altında; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölgesinin geneli (Erzincan, Van ve Iğdır dışında) ile Hatay çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda yer yer kuvvetli; Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği öngörülmektedir. Bu nedenle, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak adına dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.