enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En güzel resimli, dualı ve anlamlı Cuma mesajları (Hayırlı Cumalar)

Cuma günü Müslümanlar için büyük bir önem ve maneviyat taşıyor. Cuma günü hakkında çok sayıda hadis-i şerif vardır. Hatta ayet ve hatta sure bile vardır. Cuma gününde tüm camilerde Cuma namaz kılınır, hutbeler okunur ve dinlenir. Cuma günü sabahtan itibaren hatta Perşembe akşamından mesajları gönderilmeye başlanır.

En güzel resimli, dualı ve anlamlı Cuma mesajları (Hayırlı Cumalar)
18 Nisan 2024 13:25 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2024 13:43
A+
A-

En güzel resimli, dualı, kısa ve öz, sözlü ve çok  anlamlı orjinal Cuma Mesajları (Hayırlı Cumalar)

Kur’an-ı Kerim’de cuma günün önemini anlatan bir sure vardır ve adı da Cuma Suresidir. Cuma suresinin 9.10 ve 11.nci ayetlerinde Yüce Mevla biz Müslümanlara şu şekilde emrediyor

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.

Namaz kılındı mı artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasip arayın. Allah’ı da daima çok anın ki kurtuluşa eresiniz.

 

“De ki: Gerçekten beni Allah’a (c.c) karşı hiç kimse asla koruyamaz ve yine asla O’ndan başka sığınacak kimse de bulamam.” (Cin: 22) Cumanız mübarek olsun.

Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur. Ra’d,13/28. Hayırlı Cumalar.

“Dostluk iki yürek arasında akan bir nehir gibidir.
Gittiği yeri de temizler, geldiği yeri de.” Cuma’nın hayrı ve bereketi üzerinize olsun.

 

Ama onlar bir ticaret veya eğlence görünce ona yönelip seni ayakta bırakıverdiler. De ki: “Allah’ın nezdinde olan, eğlenceden de ticaretten de üstündür. Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.”

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et; onlarla en güzel yöntemle tartış. (Nahl Suresi 125. ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Kim Allah’a saygısızlıktan sakınırsa, Allah ona bir çıkış yolu gösterir.
Ve ona hiç beklemediği yerden rızık verir. (Talak Suresi 2-3.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

… Allah işini güzel yapanları sever. (Âl’i İmran suresi 148.ayet) Cumamız mübarek olsun

Şu halde, siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve ayetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. (Maide 44) Gününüz aydın Cumamız Mübarek olsun.

“Mübarek Cuma hürmetine, bizi sevdiğin kullar arasına kat. Bizi çok sabreden, çok şükreden kullardan eyle. Seni çok analım; ömrümüz sevdiğin, razı olacağın işlerle (amellerle) geçsin. Sıhhat ve Afiyette daim eyle. Sevdiklerimiz bize bağışla. Şüphesiz senin herşeye gücün yeter. Amin. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.”

Duâları, yakarışları işiten elbette benim Râbbimdir…

[Îbrahim Sûresi 39]

“Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak Sen’sin.”

[Bakara Sûresi 128]

Cumanın hayrı feyzi ve bereketi üzerimize olsun.

Cumanız Mübarek Olsun, Rabbim Yapacağınız Her Türlü İbadet ve taatlerinizi Kabul Eylesin. HAYIRLI CUMALAR

Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde Rabbim dualarımızı kabul etsin, bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın. Hayırlı Cumalar dilerim.

Sevgi; Acıyı tatlıya,
toprağı altına,
Hastalığı şifaya,
zindanı saraya,
belayı nimete ve
kahrı rahmete dönüştürür. Demiri yumuşatan,
taşı eriten,
ölüyü dirilten sevgidir…
Hayırlı CUMA’lar

 

“Rabbim! Verdiğin rızıkla beni kanaatkâr kıl ve bana verdiklerini hakkımda hayırlı ve bereketli eyle. Elde edemediğim her hayırlı şeyin yerine daha iyisini nasip et.” Gününüz aydın, huzurlu, sağlıklı ve mutlu Cumanız mübarek olsun..

Ey İnsan! Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün. (Mevlana) Mübarek Cuma gününün hayrı ve bereketi üzerinize olsun inşaaAllah

 

 

Rabbim bugünün hürmetine dertlerimize deva, hastalıklarımıza şifa, gözlerimize nur, gönüllerimize sürur, ailemize ve sevdiklerimize huzur ihsan eylesin Hayırlı Cumalar…

İnsan İyiliği Kadar Taşlanır, Merhameti Kadar Dışlanır, Kulluğu Kadar da Sınanır. (Yunus Emre ). Cumanız Mübarek Olsun

 

Her Cuma bir huzur, her sabah bir umuttur, huzurumuz ve umudumuz daim olsun. Hayırlı cumalar

 

Bismillahirrahmanirrahim

Rabbimiz, bizi hidayete (doğruya) erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve kendi katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz ki, vehhab (çok bağışlayan) Sensin (ancak) Sen.
Al-i İmran suresi 8. Ayet

Cumanın hayrı ve bereketi üzerimize olsun.

 

 

Allah (c.c) buyuruyor ki! *Halbuki kötülük tuzakları, kuranların ayağına dolaşır. *(Fâtır suresi 43.ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

(Ey insanlar!) Sizi birbiriniz için imtihan aracı kıldık. (Bakalım) sabredecek misiniz? Rabbin, hakkıyla görendir. (Furkan suresi 20. ayet) Cuma gününün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster!.. (Kehf suresi 10. ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Merhamet edene Rahman olan Allah cc’de merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki gökyüzündekilerde size merhamet etsin Rabbimizin rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. HAYIRLI CUMALAR

 

Gözün kıymeti “âmâ” olmadan,
Sözün kıymeti “lâl” olmadan,
Ekmeğin kıymeti “aç” olmadan,
Dostun kıymeti “yok” olmadan anlaşılmaz…
Hayırlı Cumalar dileğiyle
Selam ve Dua ile

 

Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun…

“Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl…” (Bakara Suresi 128.nci ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

Rabbim cümlemizi bugün dua edenlerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, Ya Rabbi Cennet te gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar

Yalvarışların sahibi kul ise affeden “ALLAH”tır.

Sen içinden geldigi gibi dua et bağışlayan “ALLAH”tır.

Yerde gökte imzasi olan yüce yaradan seninde duani “DUYACAK”tır.

Kalbin “NUR” gönlün “HUZUR” yaşamın bir ömür boyu “MUTLU” olsun. Allah’ın selamı , mağfireti , bereketi, üzerimize olsun.

Cumanız Cuma’mız mübarek olsun inşallah.

Rabbim sağlıklı huzurlu dolu günlerde birlik ve beraberlik içinde nice cumalar da buluşmayı nasip etsin inşallah.

 

“Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl…” (Bakara Suresi 128.nci ayet) Cuma günümüzün hayr-ı ve bereketi üzerimize olsun.

 

CUMA DUASI

🤞YA RABBİ
Bir saniye için yaşayaca ğımızın garantisi olmayan geçici bir dünyada yaşıyoruz.

🤞 YA RABBİ
Ölüm bizi uyandırmadan sen bizlere uyanmayı nasip eyle.

🤞YA RABBİ
Yarabbi yaşadığımız müddet içerisinde dünya ve ahiret İmtihanını kazana cak hayırlı ameller işlemeyi cümlemize nasip eyle.

🤞YA RABBİ
m dostlarımızla birlikte Tövbelerimizi, bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğu muz günahlarımızı affı mağfiret eyle.

🤞YA RABBİ
İman ve amellerimizle senin rızanı kazanacak hakkın hakim olması için yapılacak Cihat çalışmalarından bizleri mahrum eyleme.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.