enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Emeklilere Müjde Ek Zam Çalışmaları Hızla Devam Ediyor!

Türkiye’de milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam konusu AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamalarıyla gündemde. Emekliler, işçi ve Bağ-kur kapsamındaki vatandaşlar merakla bekledikleri ilave zam haberleri için umutlu bir bekleyiş içerisinde.

Emeklilere Müjde Ek Zam Çalışmaları Hızla Devam Ediyor!
13 Ocak 2024 15:03
A+
A-

Emeklilere Müjde Ek Zam Çalışmaları Hızla Devam Ediyor!

 

 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere yönelik ek zam düzenlemesiyle ilgili bir görüşme yapıldığını belirterek, “Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse Kabine’de değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Güler’in ifadeleri, emeklilere umut ışığı olurken, hangi rakam üzerinde durulduğu da merak konusu.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, yaptığı açıklamalarda, AK Parti Grup Başkanı’nın belirttiği üzere en düşük emekli maaşlarının artırılması ve SSK-Bağkur emeklilerine yüzde 11-12 arasında bir seyyanen zam yapılmasının görüşüleceğini ifade etti.

Bayram, “Ben emeklilere bir ek zam yapılacağı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan her ifadesinde çalışanımızı, emekçimizi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz’ sözünü veriyor ve bu sözü bu zamana kadar hep tuttu. dedi.

En düşük emekli maaşlarının nisanda yapılan ara bir zam nedeniyle temmuzda artırılmadığını hatırlatan Bayram, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sene başı itibarıyla gereken zammı yapacağız.” sözlerine vurgu yaparak, emeklilere yönelik müjdeli bir haberin kapıda olduğunu dile getirdi. Emeklilerin bekleyişi önümüzdeki hafta yapılacak olan Kabine toplantısının ardından netleşecek.

En Düşük Emekli Maaşlarına Büyük Zam Geliyor mu?

Türkiye’de milyonlarca emekli, gözlerini en düşük emekli maaşlarına yapılacak olan zam haberlerine çevirdi. Uzmanlara göre, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen Kabine toplantısıyla birlikte en düşük emekli maaşlarında önemli bir artış yaşanabilir.

Uzman Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşına önemli bir zam yapılacağını öngörüyor. Bayram, “En düşük emekli maaşının yüzde 50 oranında bir artış göreceğini tahmin ediyorum. Bu durumda en düşük emekli maaşı 11 bin 250 TL ile 11 bin 500 TL civarında belirlenebilir.” dedi. SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak olan zam oranının da yüzde 49.25’e kadar çıkabileceğini belirten Bayram, emeklilere müjdeli bir haberin kapıda olduğunu ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.