enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ellerinizde ve dizlerinizde ağrı var mı? Çözüm hayal edebileceğinizden daha kolay ve doğal

Parmaklarda ve dizlerde oluşan ağrılar sıklıkla eklemlerimizde bulunan lezyonlardan kaynaklanır. Çözüm hayal edebileceğinizden daha kolay ve doğal…

Ellerinizde ve dizlerinizde ağrı var mı? Çözüm hayal edebileceğinizden daha kolay ve doğal
25 Mayıs 2022 11:07 | Son Güncellenme: 25 Mayıs 2022 11:08
A+
A-
Hava geçişleri ile eklemlerinizi etkiledi ve dizlerdeki veya el parmaklarındaki ağrılar günlük yaşamınızı takip ediyor.
Ne bilmek istiyorsun:
Parmaklarda ve dizlerde oluşan ağrılar sıklıkla eklemlerimizde bulunan lezyonlardan kaynaklanır. Yaşla birlikte veya eklemlerde (iş veya egzersiz nedeniyle) sürekli baskı ile, kıkırdak bozulmaya başlar, sinovyal sıvı bileşimi değiştirir ve böylece osteoartritin ilk semptomları, yani ağrı veya iltihaplanma ortaya çıkar.
Osteoartritten mi bahsediyoruz?
Osteoartrit, eklemlerin en sık görülen kronik hastalığıdır ve her beş kişiden birini etkiler. Eklemleri etkileyerek kıkırdağa zarar verir ve ağrı, sertlik, şişmeye neden olur.
Eklem ağrıları, sıklıkla diz ağrısı, kalça ağrısı, omuz ağrısı ve hatta parmaklarda ağrıdan şikayet eden kişinin fiziksel hareketliliğini azaltır.
Osteoartrit yaştan etkilenir ve genellikle 50 yaşın üzerindeki kişilerde görülür. Bununla birlikte, daha genç yaşta eklem hasarının meydana geldiği durumlar vardır. Bu, esas olarak yoğun fiziksel aktivite nedeniyle olur; sporcular veya meslek nedeniyle örn. çiftçiler veya dizleri bükük çalışan insanlar.
Osteoartrit, kadınlarda, aşırı kilolu kişilerde ve fiziksel eforu olan kişilerde daha yaygındır. Genetik yatkınlığı olan bir kişi var.
Doktorunuzun önerdiği ilaçlar dışında neler yapabilirsiniz?
Sınırlı bir süre için alınması gereken (aksi takdirde sağlığa etkileri olan) ilaçlara ek olarak, bu durumlara uygun ve ağrıyı azaltmak için diyet takviyeleri vardır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.