enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekrem İmamoğlu’ndan Mobese Görüntüleri için Suç Duyurusu

Ekrem İmamoğlu’ndan Mobese Görüntüleri için Suç Duyurusu
29 Ocak 2022 18:26
A+
A-

İstanbul’da yağan kar ve sonrasındaki gelişmeler tartışmaları devam ediyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz büyükelçisiyle Balıkçıda yediği yemek gündemi belirlemeye devam ediyor. İşte bu konuda Ekrem İmamoğlu tarafından yemek görüntülerinin mobese tarafından çekildiği ve neden sızdırıldığı noktasında bir açıklama yapıldı ve mahkemeye başvurulduğu açıklandı.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarından Kemal Polat’ın konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde….

Müvekkilimiz sayın Ekrem İmamoğlu’nu mobese kayıtlarıyla sistematik olarak takip eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Önleme tedbiri niteliğinde olan mobese kameralarının, idarenin görevleri veya suçun önlenmesi dışında bir amaçla kullanılması hukuken mümkün değildir.

Ayrıca valilik ve emniyete başvuruda bulunarak müvekkilin hangi veri işleme faaliyeti kapsamında izlendiğini, bu verilerin nasıl sızdırıldığını, ihlal sonucunda kanunen yapılması gereken işlemlerin akıbetinin paylaşılmasını talep ettik.

Kamu kurumlarının elinde bulunan araç, gereç ve personel yalnızca idarenin kanunla belirtilen görevleri için kullanılabilir. Bu görevlerin arasında olmayan; muhalefeti takip etme, siyasi gündeme katkı sunma gibi keyfi kullanımlar, görevi kötüye kullanma anlamına gelir.

Demokratik bir hukuk devletinde bu tür başvuruların ciddiyetle ele alınması, etkin bir biçimde soruşturulması beklenir. Devletin toplumsal düzen için yarattığı imkanların, şahsi amaçlar uğruna kullanılan silahlar haline getirilmemesi için süreci sonuna kadar takip edeceğiz dedi.

Ayrıca İYİ Parti İstanbul meclis üyesi Ali Kıdık’tan flaş bir iddia! Murat Ongun’un özel bilgilerini THY medyaya servis etmiş

İmamoğlu’nun yer aldığı MOBESSE kayıtlarının basına servis edilmesine ilişkin tartışmalar gündemdeki sıcaklığını korurken şimdi de THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün İBB Sözcüsü Murat Ongun’a ait seyahat bilgilerini medyaya servis ettiği iddia edildi. Konu hakkında İBB Basın sözcüsü Murat Ongun’un da hukuki yollara başvuracağı belirtildi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.