enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Egzersize Nasıl Başlanır: Yeni Başlayanlar İçin Egzersiz Rehberi

Düzenli egzersiz, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Egzersize Nasıl Başlanır: Yeni Başlayanlar İçin Egzersiz Rehberi
19 Nisan 2022 14:35 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2022 14:38
A+
A-

Aslında, tutarlı fiziksel aktivitenin vücudunuz ve refahınız üzerindeki faydalarını hızla görmeye ve hissetmeye başlayacaksınız. Bununla birlikte, rutininize çalışmak için egzersiz yapmak çok fazla kararlılık gerektirir ve uzun vadede buna bağlı kalmak disiplin gerektirir.

Spora başlamayı düşünüyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazı tam size göre. İşte bir rutine başlamak ve ona bağlı kalmak hakkında bilmeniz gereken her şey…

Neden egzersiz yapmalıyız?

Düzenli egzersizin sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirdiği gösterilmiştir. Birincil faydaları arasında sağlıklı bir vücut ağırlığı ve kas kütlesi elde etmenize ve bunu korumanıza yardımcı olması ve kronik hastalık riskinizi azaltması yer alır. Ek olarak, araştırmalar egzersizin ruh halinizi iyileştirebileceğini, zihinsel sağlığınızı iyileştirebileceğini, daha iyi uyumanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ve hepsi bu değil. Ayrıca iyi enerji seviyelerini korumanıza yardımcı olabilir. Kısacası, egzersiz güçlüdür ve hayatınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Egzersize başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yeni bir egzersiz rutinine başlamadan önce birkaç şeyi düşünmek çok önemlidir.

Sağlığınızı kontrol edin

Bir egzersiz rutinine başlamadan önce sağlık uzmanınıza danışmanız ve fiziksel bir tıbbi muayene yaptırmanız önemlidir. Bu, özellikle yorucu ve yoğun fiziksel aktivitelere yeni başlayanlar için önemlidir. Erken bir muayene, sizi egzersiz sırasında yaralanma riskine sokabilecek herhangi bir sağlık sorununu veya durumu tespit edebilir. Ayrıca, antrenmanınızı optimize etmenize yardımcı olarak sizin ve kişisel antrenörünüzle çalışmayı seçerseniz, sınırlamalarınızı anlamanızı ve özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir egzersiz planı oluşturmanızı kolaylaştırır.

Bir plan yapın ve gerçekçi hedefler belirleyin

Düzenli olarak egzersiz yapmaya karar verdiğinizde, ulaşılabilir adımlar ve hedefler içeren bir plan oluşturmaya çalışın. Bunu yapmanın bir yolu, izlenecek kolay adımlardan oluşan bir planla başlamaktır. Ardından, fitness seviyeniz geliştikçe üzerinde geliştirmeye devam edebilirsiniz. Örneğin, hedefiniz 5 kilometrelik bir koşuyu bitirmekse, daha kısa koşuları içeren bir plan oluşturarak başlayabilirsiniz. Bu kısa koşuları bitirdikten sonra, 5 kilometrenin tamamını tek bir seansta koşabilene kadar mesafeyi artırın. Ulaşılabilir küçük hedeflerle başlamak, başarı şansınızı artıracak ve yolun her adımında sizi motive edecektir.

Bunu bir alışkanlık haline getirin

Egzersiz başarısının bir diğer önemli bileşeni de rutininize bağlı kalmaktır. İnsanların bir egzersiz rutinini alışkanlık haline getirmeleri ve düzenli olarak yapmaları halinde uzun vadede sürdürmeleri daha kolay görünüyor. Çalışmaların gözden geçirilmesi, sağlıksız bir davranışı yeni ve daha sağlıklı bir alışkanlıkla değiştirmenin, onu uzun vadede sürdürmek için mükemmel bir yaklaşım olduğu sonucuna varmıştır . Ayrıca, her gün aynı saatte bir program yapmak veya egzersiz yapmak, rutininizi sürdürmenin ve sürdürmenin iyi yollarıdır. Örneğin, her gün işten hemen sonra veya sabah ilk iş olarak çalışmayı planlayarak egzersizi bir alışkanlık haline getirebilirsiniz. Sizin için en uygun zamanı seçmek önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.