enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Edirne Kırkpınar’da Başpehlivan Antalyalı Cengizhan Şimşek Oldu

Edirne Kırkpınar’da Pazar günü öğlende çeyrek final güreşleri başladı.
Cengizhan Şimşek Tanju gemici ile eşleşti. Cengizhan Şimşek Orhan Okulu gibi iddialı bir başpehlivanı yenmiş, Tanju gemici ise Şaban Yılmaz ile tartışmalı mücadeleyi kazanıp çeyrek finale adını yazdırmıştı.

Edirne Kırkpınar’da Başpehlivan Antalyalı Cengizhan Şimşek Oldu
3 Temmuz 2022 20:47 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2022 20:52
A+
A-

Bu zorlu mücadeleyi Orhan Okulu gibi bir ismi suplex ile Kırkpınar dışı bırakan Cengizhan Şimşek net bir galibiyetle kazandı.

Sonrasında Ertuğrul Dağdeviren ile Serhat Gökmen mücadele ediyordu. Bir tarafta eski Kırkpınar Başpehlivanlarindan Recep Kara’yı yenen Serhat Gökmen, diğer tarafta Ali Gürbüz’ü devre dışı bırakan Mehmet Yeşil Yeşilnl’i yenen Ertuğrul Dağdeviren…

Bu mücadeleyi de Ertuğrul Dağdeviren kazandı.

En zorlu mücadelelerden bir tanesi de Fatih adlı ve İsmail Balaban arasında yaşandı. Samsun’lu Fatih Atlı dualı çayırların gelmiş geçmiş en teknik pehlivanlarından bir tanesi… İsmail Balaban ise favori başpehlivan adayı… Ve bu iki pehlivan da başpehlivanlığı Kırkpınar’da kazanmış isimlerden… Bu zorlu mücadeleyi İsmail Balaban kazandı.

Adına yaraşır bir şekilde sarı fırtına, kıran kırana bir mücadele ile haklı bir galibiyet aldı.

En son ise en genç pehlivanlardan Mustafa taş Hüseyin Gümüşalan’i

Çeyrek finalde tüm galibiyetler uzatmalar da geldi. Bir güreş seyircisi olarak Kırkpınar da yeniş değil uzatmalar da sadece bastırma ile galibiyet beni çok tatmin etmedi. Hele hele 3 nokta kuralı tepki almaya devam ediyor…

Yarı Finalde ise İsmail Balaban Cengizhan Şimşek ile, Mustafa Taş ise Ertuğrul Dağdeviren ile karşılaştı.

Mustafa Taş ile Ertuğrul Dağdeviren yarı finaldeki mücadelesi uzatmalara gitti. Tüm karşılaşma boyunca aktif ve üstün olan Sinop Durağan’li Mustafa Taş karşılamayı geçti. Ve En genç başpehlivan finale yükseldi.

İsmail Balaban ile Cengizhan Şimşek maçı da uzatmaya gitti. Bu karşılaşmada da Cengizhan Şimşek ani bir hamle ile İsmail Balaban i yenip finale yükseldi.

Final de kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Cengizhan Şimşek Mustafa Taş i Suplex ile mağlup etti.

Orhan Okulu gibi bir devi suplex ile yenen, İsmail Balaban gibi bir fırtınayı Kaz kanadı ile yenen Cengizhan Şimşek, final de Suplex ile muhteşem bir final yaptı.

 

Tüm pehlivanlarimizi tebrik ediyoruz.

 

Haber ve Analiz: Ferhat Aksu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.